Organisatie

Veiligheidsregio Zuid-Limburg (VRZL) is één van de 25 veiligheidsregio’s in ons land. Het is een regionaal samenwerkingsverband tussen 18 gemeenten, Politie, Brandweer en de Geneeskundige Hulpverlenings- organisatie (GHOR). Wij zijn 24/7 onmiddellijk inzetbaar om de burgers en bedrijven in Zuid-Limburg beter te beschermen tegen (gezondheid) risico’s, rampen en crises. Die 24/7 inzetbaarheid wordt geborgd door multidisciplinaire voorbereidingen in de zogenaamde koude fase. Deze voorbereiding- op rampenbestrijding en crisisbeheersing worden geïnitieerd vanuit een nieuw op te richten multidisciplinair veiligheidsbureau. Onze “klanten/opdrachtgevers” zijn de gemeenten, bestuurders, bedrijven en vooral de burgers van het mooie Zuid-Limburg.
In dat bureau wachten al 16 enthousiaste collega’s op jou en zullen, naast jou, nog circa 3 nieuwe collega’s geworven worden. Een unieke kans dus om in te stappen in een nieuw team met een goede balans tussen bestaande kennis en ervaring en nieuwe frisse inbreng.

De intensivering van de samenwerking met onze buurregio, Veiligheidsregio Limburg Noord, gaat in 2018 nader onderzocht worden. Jouw werkgebied wordt daarmee wellicht groter en nog interessanter.

Functie

Het veiligheidsbureau in ontwikkeling vraagt om een stevige aansturing en een adequate lijn met de bestuurders en de gemeenten. Jij stuurt samen met de manager van het Veiligheidsbureau op het realiseren van de strategische doelstellingen van het bureau. Jij bent onder meer verantwoordelijk voor de regie rondom de besluitvorming van het Dagelijks Bestuur en Algemeen Bestuur vergaderingen. Jij regisseert dat proces en schrijft ook zelf (een deel) van de bestuurlijke stukken. Omgevingsbewust adviseren in een omgeving met een hoog politiek-bestuurlijk afbreukrisico vraagt om bijzondere competenties. Denk jij daarover te beschikken dan komen wij graag met jou in gesprek.

Je bent verantwoordelijk voor:

  • Je adviseert het algemeen bestuur, directie en management over vraagstukken op meerdere complexe en brede vakgebieden met betrekking tot de multidisciplinaire taken van VRZL
  • Je stuurt mee en draagt bij aan het realiseren van de strategische doelstellingen van het veiligheidsbureau
  • Je hebt een inhoudelijke inbreng in de planning- en control cyclus (begroting, bestuur rapportages en jaarstukken)
  • Jij vertegenwoordigt bestuur en directie/management in diverse overleggen op verschillende niveaus (landelijk, (inter)-regionaal)

Functie eisen

Je hebt WO-werk- en denkniveau, aantoonbaar middels een WO-diploma bestuurskunde of vergelijkbaar. Je hebt ruime ervaring (>5 jaar) ervaring in het werken in een politiek-bestuurlijke context in een grote gemeente, een provincie of een vergelijkbare organisatie. Je bent omgevingsbewust en politiek-bestuurlijk sensitief. Je beschikt over strategisch inzicht en een proactieve instelling. Je bent een verbinder tussen bestuur, directie en inhoudelijke regisseurs en daarnaast een integere, accurate en overtuigende teamspeler, die met respect voor ieders eigen verantwoordelijkheid processen effectief kan organiseren. Je bent daadkrachtig en communicatief zeer vaardig en in staat om in woord en geschrift helder en scherp te schakelen tussen interne en externe belangen en daarover op strategisch niveau te communiceren. Je bent goed in het analyseren van complexe situaties veelal met tegengestelde belangen. Herken jij jezelf hierin? Dan ben jij de professional die wij zoeken.

Aanbod

Een uitdagende functie gericht op ontwikkeling in een dynamische multidisciplinaire omgeving waarin je bijdraagt aan de veiligheid van de burgers in de regio Zuid-Limburg. Afhankelijk van ervaring en opleiding bieden wij een passend salaris (schaal 12, maximaal € 5.520,- en aanloopschaal 11, maximum € 4.859,-, normfunctie adviseur II). Daarnaast bieden wij 16,8 % Individueel Keuze Budget (IKB: bestaande uit 8% vakantiegeld, 6,5% eindejaarsuitkering, 1,5% levensloopbijdrage en 0,8% bovenwettelijk verlof. Standplaats van het veiligheidsbureau is Maastricht. Voor externe kandidaten geldt dat de aanstelling op tijdelijke basis plaatsvindt met het uitzicht op een vaste aanstelling. Selectie zal plaatsvinden via briefselectie, gesprekken en eventueel een assessment.

Inlichtingen

Is deze functie een goede volgende stap voor jou en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Richt je motivatiebrief en CV aan Elise Lansu van Delfin Executives, zij begeleidt namens Veiligheidsregio Zuid-Limburg de wervingsprocedure. De reactietermijn voor deze procedure loopt tot 16 mei aanstaande. Wil je meer informatie over de procedure, neem contact op via 043 328 5110 of 06 239 09 009. Voor informatie over Veiligheidsregio Zuid-Limburg zie: http://www.vrzuidlimburg.nl/

Zelf geen interesse, deel dan deze vacature