Introductie

Ben jij de Business Controller die Pergamijn gaat ondersteunen in het verder professionaliseren van de organisatie. En wil je graag werken in een maatschappelijk relevante organisatie? Dan zijn we op zoek naar jou.

Organisatie

Stichting Pergamijn, met hoofdkantoor in Sittard, ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking: thuis of op één van haar locaties in Midden-Limburg, Westelijke Mijnstreek, Parkstad en Heuvelland

Bij Stichting Pergamijn zijn bijna 1.200 zorgprofessionals werkzaam, die bijna 900 cliënten individueel ondersteunen zodat zij een volwaardige rol in de samenleving kunnen spelen. Het aanbod voor wonen, werken, dag-invulling en ontspanning is gevarieerd en altijd toegespitst op de individuele cliënt.

Sta je achter kernwaarden zoals: Wij werken samen op basis van wederzijds respect en vertrouwen en wij laten mensen het beste uit zichzelf halen en heb je interesse in de rol van Business Controller binnen Pergamijn, lees dan verder.

Functie

Doel van de functie Business Controller is het adviseren en ondersteunen van het management bij het realiseren van een efficiënte en effectieve bedrijfsvoering. In deze rol ben je specifiek aan het werk voor een strategisch belangrijk onderdeel van de organisatie.

Daarnaast ben je als Business Controller primair verantwoordelijk voor het:

 • Proactief adviseren en ondersteunen van het management op financieel-economische gebieden;
 • Het opstellen van de periodieke management rapportages met bijgaande analyses en aanbevelingen;
 • Uitvoeren van werkzaamheden in het kader van planning & control (o.a. begroting en jaarrekening);
 • Leveren van een bijdrage aan het verbeteren van de Planning & Control cyclus (waaronder het begrotingsproces) en het op een positieve wijze uitdragen daarvan;
 • Het beter inzichtelijk maken van (doorbelaste) opbrengsten en kosten bij de locaties / afdelingen;
 • Leveren van een bijdrage aan het meerjarenbeleid.

Functie eisen

Om de rol van Business Controller succesvol uit te kunnen voeren breng je naast je financieel inhoudelijke kennis ook de juiste persoonlijkheid mee. Een persoonlijkheid en houding die er voor zorgt dat jouw nieuwe ideeën gedragen worden in de organisatie.

Daarnaast beschik je als Business Controller over:

 • Een afgeronde Bedrijfseconomische opleiding op HBO niveau;
 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring bij voorkeur met focus op huisvesting, vastgoed of bedrijfsvoering
 • Ruime kennis en ervaring met risicomanagement, kwaliteitsmanagement en informatiemanagement;
 • Kennis van wet- en regelgeving en financieringsconstructies in de zorg is en pre;
 • Je kunt binnen kaders zelfstandig werken en problemen zelfstandig oplossen, waarbij het herkennen van dwarsverbanden belangrijk is. Een proactieve houding is vereist bij het geven van adviezen en het aandragen en implementeren van oplossingen;
 • Je beschikt over goede sociale vaardigheden in verband met de contacten met directie(s), management en de veelvuldige andere in- en externe contacten op diverse niveaus;
 • Zelfstartend vermogen, uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Affiniteit met BI-tooling
 • Ervaring met het doorrekenen van (zorg)vastgoed, doorbelastingen van indirecte kosten en businesscases is een pre;
 • Bijdrage leveren aan het (door)ontwikkelen van budgettering en KPI’s;
 • Een doelgerichte en pragmatische aanpak, heb je een flexibele instelling en ben je stressbestendig.

Aanbod

Stichting Pergamijn is een organisatie die investeert in ontwikkeling en opleiding van medewerkers. En biedt een dynamische werkomgeving waar ruimte is voor eigen verantwoordelijkheid en initiatief. De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO Gehandicaptenzorg.

In combinatie met een aantrekkelijk secundair arbeidsvoorwaardenpakket (een collectieve ziektekostenverzekering, WGA hiaatverzekering en deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn).

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze functie en de procedure kun je contact opnemen met Mark Simons via +31 (6) – 52 37 67 75. Wil je direct reageren, dan ontvangen wij graag jouw CV met Motivatiebrief via de sollicitatielink onderaan deze pagina. Een pre employment screening maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

De werving voor deze positie wordt begeleid door Delfin. Voor meer informatie over Pergamijn kun je terecht op www.pergamijn.org . Voor meer informatie over deze functie en de procedure kun je contact opnemen met Mark Simons +31 (6) – 52 37 67 75.

Zelf geen interesse, deel dan deze vacature