Introductie

Ben jij een controller met ambitie die toe is aan een volgende stap? En krijg je energie van het werken in een snel veranderende omgeving? Dan is de vacature Controller Group Reporting op de holding van Royal Reesink de ideale stap.

Organisatie

Royal Reesink BV is een leidende internationale distributeur van kwalitatief hoogwaardige machines voor land- en tuinbouw, landschappelijk onderhoud, grond-, weg- en waterbouw en logistiek. Er werken ruim 1.600 medewerkers verdeeld over diverse bedrijven in Nederland, België, Duitsland, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Ierland en Kazachstan.

De onderneming biedt afnemers een portfolio van bekende A-merken, waaronder Amazone, Atlas, Claas, Horsch, Kobelco, Kuhn, Linde, Mac Don, Schaeff en Toro, veelal op exclusieve basis.

Daarnaast levert Royal Reesink hydraulische systemen die deels complementair zijn aan het machineaanbod, (bewerkt) staal en beschermingsmiddelen.

Royal Reesink realiseert meerwaarde door een gediversifieerd machineaanbod te combineren met specialistische kennis van het product en de markt en een hoge servicegraad. Dit vertaalt zich in een krachtig totaalconcept met innovatieve en duurzame oplossingen dat is gebouwd rondom de volledige levenscyclus van een machine of machinepark. Op deze wijze wordt ingespeeld op de toenemende complexiteit en connectiviteit van machines, de voorkeur van afnemers voor één distributeur en de sterkere sturing op total cost of ownership.

Functie

Als Controller Group Reporting ben je betrokken bij de coördinatie en voorbereiding van de maandelijkse consolidatie van Reesink en bij de voorbereiding van de maandelijkse rapportage en analyse.

De belangrijkste taken voor deze functie zijn:

  • Reviewen en monitoren van de kwaliteit van de periodieke management- en financiële rapportages van de werkmaatschappijen en waar nodig bijsturen en verbeteringen doorvoeren;
  • Consolideren van de rapportages van de werkmaatschappijen in Tagetik;
  • Incorporeren van nieuw geacquireerde ondernemingen in de consolidatiecyclus en bij deze ondernemingen de rapportage- en planning & control cyclus implementeren;
  • Verder optimaliseren van de planning & control cyclus en het rapportageproces, inclusief de daarbij horende processen en procedures;
  • Onderhouden en ontwikkelen van de enterprise value map en de hieraan gekoppelde rapportagestructuur in Tagetik;
  • Ondersteuning bij forecasting, budget, business planning en scenario planning processen

Naast de hiervoor genoemde taken voer je ook ondersteunende taken uit op het gebied van risicomanagement en interne controle. In deze rol rapporteer je aan de Group Controller.

Functie eisen

Voor deze zelfstandige functie zijn wij op zoek naar een zeer proactieve kandidaat met een afgeronde Bachelor/Master opleiding richting bedrijfseconomie en minimaal 3-5 jaar werkervaring binnen een veeleisende omgeving (bij voorkeur opgedaan bij de BIG 4).

Belangrijk voor deze functie is dat je zowel zelfstandig als in teamverband kan werken, proactief bent, een no-nonsense mentaliteit hebt en dat je over goede contactuele vaardigheden beschikt. Daarnaast is het essentieel dat je zeer accuraat werkt en je analytisch vermogen sterk ontwikkeld is.

Het beschikken over kennis van het MS Office pakket en een uitstekende beheersing van Excel is voor deze functie een vereiste. Daarnaast is het van belang dat je de Engelse taal goed beheerst in woord en geschrift.

Ben jij tot slot ook nog nieuwsgierig aangelegd en bereid je te verdiepen in de diverse operationele bedrijven van Reesink? Dan nodigen we je graag uit te reageren!

Aanbod

Reesink biedt goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Naast goede arbeidsvoorwaarden biedt Reesink de mogelijkheid om mee te werken aan de verdere professionalisering van de onderneming. De organisatie groeit zowel autonoom als door overnames en is daardoor continu in beweging.

Inlichtingen

De werving voor deze functie wordt exclusief uitgevoerd door Delfin Finance. Voor meer informatie over de functie en/of de procedure kun je bellen met Mark Simons :+31 (6) – 52 37 67 75.

Meer informatie over Royal Reesink kun je vinden op de website www.royalreesink.com

Sollicitatie

Interesse? Dan ontvangen wij graag jouw CV en motivatiebrief.

Zelf geen interesse, deel dan deze vacature