Introductie

Maastricht. Stad van goede smaak. Van spannende contrasten. Van stilstand en vooruitgang. Stad van het goede leven. Met onze participanten zetten we de stad in beweging. Ondernemers, vrijwilligers en instellingen. Klein naast groot. Oud naast nieuw. Samen zorgen we ervoor dat de stad bruist. Dat de straten worden bewandeld en de panden worden bewonderd. Dat het leven wordt gekoesterd en gevierd. Met onze participanten houden we de economie draaiende. Zo blijft de stad aantrekkelijk voor iedereen die hier woont, werkt of studeert. Samen met onze participanten maken we het verschil. Voor de stad waarvan we houden. We weten wat er speelt en wat er verandert. De een vraagt om prikkels, de ander om rust. We onderzoeken wat goed leven vandaag én morgen betekent. Wij bieden een podium en zijn de vraagbaak. Wij maken de verbinding tussen bezoekers en ondernemers. Maar ook tussen ondernemers en bewoners. Samen werken we aan het merk Maastricht. We vragen, kijken en luisteren. We ondernemen. Samen bouwen we aan dé Europese hoofdstad van het goede leven. Bouw jij mee?

Organisatie

Stichting Maastricht Marketing is een marketing en branding organisatie die (regio) Maastricht (inter-)nationaal profileert als een sociale en saamhorige stad, die zich steeds nadrukkelijker ontwikkelt en profileert als een internationale universiteitsstad, met een top leef- werk- en verblijfsklimaat voor bewoners en bezoekers.

De rol van Maastricht Marketing:

  • Een merk- en promotieregisseur die zorgt voor de samenwerking op stedelijk, regionaal en (inter)nationaal niveau, op het gebied van citymarketing (specifiek toeristische marketing), communicatie en PR;

  • Het doorontwikkelen en (doen) uitvoeren van het door de partners (inclusief gemeente) gedragen strategisch marketingplan en daarmee het marketing activiteitenplan;

  • Het vervullen van de gastheerschapsrol richting (potentiële) bezoekers van de stad door fysieke, online en mobiele aanwezigheid én het Maastricht Visitor Center, dat jaarlijks ruim 400.000 gasten verwelkomt, inspireert en bindt om zo optimaal bestedingen in Maastricht te laten plaatsvinden.

Daarnaast heeft Maastricht Marketing diverse exploitaties, handelend onder de merken: Maastricht Groups & Events, Maastricht Underground en Explore Maastricht. De afdeling is een full service evenementenorganisatie voor Maastricht en regio en exploiteert eveneens diverse toeristische attracties in Maastricht.

Functie

De directeur is een energieke maatschappelijke ondernemer die op bevlogen wijze mensen en organisaties weet te verbinden en kansen in de markt weet te verzilveren voor stad en regio. De directeur stuurt de organisatie aan en is eindverantwoordelijk voor bedrijfsvoering, doorontwikkeling van de strategie en realisatie van de doelen: zorgen voor een zodanige branding, marketing en promotie van de stad en haar omgeving dat de economische spin-off voor de stakeholders zowel op korte als lange termijn maximaal is. De directeur onderhoudt op strategisch en tactisch niveau contacten met alle relevante stakeholders en sterke spelers zoals gemeente, bedrijven, belangenorganisaties, Centrummanagement, Maastricht Congres Bureau, culturele instellingen, Maastricht University en de Campussen in de regio (o.a. Maastricht Health Campus, Chemelot Campus).

De directeur draagt de missie uit, creëert draagvlak en heeft samenwerking als leidraad. De directeur monitort pro-actief marktontwikkelingen, is senior gesprekspartner op dit gebied en draagt zorg voor optimale en afgestemde dienstverlening. De directeur rapporteert en legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht en voert regelmatig overleg met de Raad van Advies.

Functie eisen

Een academisch werk- en denkniveau, kennis en ervaring met leidinggeven aan middelgrote organisaties op het snijvlak van het publieke en private domein, zijn randvoorwaarden voor deze functie. Een aantoonbare visie op ontwikkelingen binnen toerisme (zowel vrije tijd als zakelijk) alsook destinationbranding respectievelijk citymarketing, alsmede kennis en inzicht in de behoeften van de doelgroepen, nu én in de toekomst.

Ondernemerschap, coachend leidinggeven, strategisch sterk, resultaatgericht, executiekracht, flair, tact, sociale en digitale vaardigheden zijn essentiële competenties en eigenschappen om deze functie te vervullen.

Aanbod

Marketing Maastricht biedt een uitdagende functie met volop mogelijkheden in dé Europese hoofdstad van het goede leven. Het betreft een fulltime dienstverband voor een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Salaris is conform de zwaarte van de functie.

Inlichtingen

Maastricht Marketing wordt in deze procedure begeleid door Delfin Executives te Maastricht. Voor vragen met betrekking tot de functie of procedure kunt u contact opnemen met Elise Lansu, partner Delfin Executives, 043-328 5110 of 06-239 09 009. Uw motivatiebrief en CV zien we graag tegemoet en kunt u tot 14 september aanstaande insturen via de sollicitatiebutton hieronder.

Zelf geen interesse, deel dan deze vacature