Alterius - Heerlen

Directeur Onderwijs

___::DELETED!!___

Je wordt gedreven door impact en bent een echte Directeur Onderwijs, een krachtige leider die inzet op ontwikkeling en teamvorming en bijdraagt aan kwalitatief onderwijs. 

___::DELETED!!___

Dit is waarom de rol van Directeur Onderwijs voor jou interessant is

Als Directeur Onderwijs vorm je samen met de Directeur-Bestuurder de directie van Alterius. Je hebt een cruciale rol in de operationalisering van het koersplan, de vormgeving van het gespecialiseerd onderwijs en het creëren van een lerende organisatie waar samenwerking en kwaliteit centraal staan. 

Over Alterius

Bij Alterius staat het recht op onderwijs voor elk kind centraal. Contact en interactie tussen kinderen, in al hun diversiteit, vormen een essentieel onderdeel van hun identiteitsontwikkeling. Alterius streeft naar inclusiever onderwijs, waarin kinderen samen les volgen en zo leren om op een natuurlijke manier met elkaar om te gaan. Sommige leerlingen hebben specifieke behoeften die niet volledig worden vervuld in het reguliere onderwijs, zelfs niet met inclusievere onderwijsvoorzieningen. Ze erkennen en omarmen de noodzaak van onderwijs op maat voor deze specifieke doelgroep, en weigeren te accepteren dat kinderen tussen wal en schip geraken. Bij Stichting Alterius omarmen we de nieuwe koers “samen groeien vanuit eigen kracht”.

Stichting Alterius bestaat uit twee typen onderwijs en organisaties, verspreid over meerdere locaties in Limburg. De Buitenhof (SO/VSO) biedt gespecialiseerd onderwijs voor kinderen en jeugdigen van 4 tot 18+ jaar met psychiatrische problematiek en/of specifieke onderwijsondersteuningsbehoefte. De Buitenhof werkt nauw samen met zorgpartners als Mondriaan Kind en Jeugd (jeugd GGZ) en Zuyderland Kind en Adolescent. 

St. Jozef verzorgt onderwijs voor leerlingen van 8 tot 18+ jaar met diverse uitdagingen, zoals een ernstige ontwikkelingsbedreiging (geplaatst bij JeugdzorgPlus) in Cadier en Keer (IZEO Via Jeugd), langdurige thuiszitters of leerlingen die (tijdelijk) geen regulier onderwijs kunnen volgen (IZEO Care4Kidz), en leerlingen met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblematiek (IZEO Koraal, locaties Urmond en Simpelveld).

Alterius streeft naar een integraal onderwijs- en zorgaanbod met alle zorg- en onderwijspartners, wat intensieve samenwerking en voortdurende afstemming vereist. De dynamiek van de vele ontwikkelingen in onderwijs (inclusiever onderwijs, residentieel onderwijs, basisvaardigheden) en zorg (ambulantisering van de zorg, oplopende wachtlijsten) vraagt veel flexibiliteit, ontwikkeling en deskundigheid van Alterius, met als doel een echte netwerkorganisatie te worden.

Dit schooljaar zijn er ongeveer 470 onderwijsplekken bezet door 700 verschillende leerlingen. De jaarlijkse omzet bedraagt circa € 13 miljoen, met ongeveer 110 fte in dienst. Financieel is de organisatie gezond. Naast de samenwerking met zorgpartners en gemeenten wordt er samengewerkt met diverse onderwijspartners op het gebied van inclusie en doorlopende leerlijnen, en fungeren ze als kennispartner in de regio.

___::DELETED!!___

De rol van Directeur Onderwijs

Je bent verantwoordelijk voor de onderwijskwaliteit, -ontwikkeling, -beleid en -uitvoering, en geeft leiding aan 7 teamleiders en de kwaliteitsmedewerker. Tevens ben je als Directeur Onderwijs verantwoordelijk voor overleg en afstemming met de medezeggenschapsraden van zowel St. Jozef als Buitenhof. 

We zoeken een Directeur Onderwijs die energie krijgt van het verder ontwikkelen van teams en het opbouwen van een lerende organisatie. Alterius staat voor verbindende en professionele medewerkers, flexibele en deskundige teamspelers, en vasthoudende en inspirerende medewerkers met oog voor elkaar. Operationele managementervaring binnen het onderwijs (PO/VO) is een must.

Met wie komen we graag in contact

Bij Alterius draait alles om teamwork, waarbij je er bent voor het kind en voor elkaar. Als Directeur Onderwijs ben jij hierin een leidend voorbeeld. Je durft anderen aan te spreken en geeft ruimte voor groei. Passie voor de leerlingen staat voorop. Als teambouwer zie je kansen voor verbeteringen en ontwikkeling. Je bent zichtbaar, uitnodigend en bereid ruimte te creëren voor leerlingen en medewerkers. 

Met ervaring in het onderwijs (PO/VO en/of speciaal onderwijs) speel je een cruciale rol in het vormgeven van het gespecialiseerd onderwijs en het opbouwen van een lerende organisatie. Daarnaast ben je vasthoudend en in staat zaken succesvol af te ronden. Ervaring in samenwerking met zorgpartijen is een sterke aanvulling op jouw profiel. 

Aanbod

Een prachtige onderwijsrol voor een betrokken leider die impact wil maken en gaat voor kwalitatief en maatwerk onderwijs. Heb jij de drive om samen met een bevlogen Directeur-Bestuurder het verschil te maken voor leerlingen en medewerkers? Dan zijn wij op zoek naar jou! Je salaris wordt ingeschaald op basis van functieschaal 13 van de CAO PO, afhankelijk van je ervaring en profiel. 

Schoolleiders zijn op grond van de CAO PO verplicht zich in te schrijven in het schoolleidersregister.

Inlichtingen

Voor vragen of meer informatie over de rol kun je contact opnemen met Elise Lansu (elise.lansu@delfin.eu / 06 23909009), zij begeleidt Alterius in deze procedure namens Delfin impact executives.

Sollicitatie

Interesse in deze rol? We zien uit naar je reactie. Je sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 19 mei 2024 door onderaan bij “solliciteer” jouw cv en motivatie te uploaden.

Elise Lansu
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Elise Lansu.