MCC Omnes - Sittard

Programmamanager

___::DELETED!!___

Ben jij de professional die met frisse blik wil werken aan verbetering van samenwerking rondom farmacie gerelateerde onderwerpen in de Mijnstreek? Wil jij projecten ontwikkelen die er écht toe doen en ervoor zorgen dat deze gedragen en uitgevoerd worden in de praktijk?

___::DELETED!!___

Over MCC Omnes

Medisch Coördinatiecentrum Omnes B.V. (MCC Omnes) richt zich in de Westelijke Mijnstreek met 15 medewerkers op innovatie en verbetering in de zorg met de focus op huisartsen en medisch specialisten. MCC Omnes ondersteunt de regio bij:

 • inhoudelijke en transmurale samenwerking
 • kwaliteit & veiligheid in de keten (spiegelinformatie)
 • nascholing
 • regionale en maatschappelijke innovatie & verbetering tussen samenwerkende zorgprofessionals

Op deze manier ondersteunt MCC Omnes het aanbieden van passende, zinnige en zuinige zorg op de juiste plek. Om zo de zorgwaarde in de Westelijke Mijnstreek te verhogen.

___::DELETED!!___

Themacoalitie Farmacie

MCC Omnes zoekt namens de themacoalitie (TC) Farmacie een programmamanager voor aansturing van het gehele farmacie programma.

MCC Omnes zorgt voor de ontwikkeling en invoering van transmurale werkafspraken tussen huisartsen en samenwerkende zorgprofessionals in regio Westelijke Mijnstreek (WM). Daarnaast is MCC Omnes de thuisbasis voor projectleiders die in regionale organisatienetwerken werken aan vernieuwing en innovatie in de zorg voor de Westelijke Mijnstreek en op Mijnstreekniveau (Oostelijk Zuid-Limburg (OZL) en Westelijke Mijnstreek (WM). Zo ook voor de TC Farmacie Mijnstreek. 


Wat ga je doen?

De TC Farmacie is een besluitvormend orgaan in de Mijnstreek, dat de sturing en integratie verzorgt rondom farmacie gerelateerde onderwerpen. De TC Farmacie bestaat uit een vertegenwoordiging van de apothekers, huisartsen, medisch specialisten Zuyderland, Burgerkracht en CZ van de hele Mijnstreek. Het programmamanagement bestaat uit twee personen: een voorzitter vanuit Ros Robuust en de inhoudelijk coördinerend programmamanager waarvoor deze vacature is.

Onder de TC Farmacie hangen meerdere initiatieven en projecten met meerdere project- danwel werkgroepen. De hoofdonderwerpen betreffen:

 • Ontwikkeling regionaal ondersteunde Farmaceutische Toets Overleggen (FTO)
 • MIJN.streek formularium
 • Medicatieoverdracht & Landelijk SchakelPunt (LSP)

Als programmamanager vervul je drie belangrijke rollen:

 • Als regisseur breng je belangrijke thema’s in kaart en enthousiasmeer je de verschillende zorgpartijen. Je brengt ze bij elkaar, maakt afspraken over het proces en faciliteert besluitvorming.
 • Vanuit een coördinerende rol neem je verantwoordelijkheid over het proces. Initieert (schrijft plannen, regelt financiering), coördineert en implementeert projecten.
 • En een kennisdelingsfunctie waarin je kennis deelt en borgt met de betrokken partijen om versnippering te voorkomen.

Met wie komen wij graag in contact

De nieuwe programmamanager farmacie heeft oog voor processen, data, analyses en is vooral een verbinder. Als regisseur ben je de spil in het web tussen de deelnemers van de themacoalitie zoals genoemd. Ervaren projectmanagers, procesmanagers, organisatieadviseurs die graag willen meewerken aan de doelstellingen van de themacoalitie farmacie nodigen we graag uit om kennis te maken met deze interessante functie. Een functie waarin je op alle niveaus in de gezondheidszorg je rol ziet én pakt met oog voor organisatiebelangen, rollen en posities van professionals.

Maar ook:

 • academisch werk- en denkniveau
 • ervaring met het werken in de gezondheidszorg
 • ervaring met projectmanagement, bij voorkeur in complexe situaties/netwerken
 • oog voor organisatiebelangen, rollen en posities van professionals
 • een zelfstandige, pro-actieve persoonlijkheid met gevoel voor netwerken en politieke omgevingen
 • affiniteit met het inslaan van nieuwe wegen (out of the box denken)

De functie van programmamanager farmacie is ingeschaald in schaal 11 CAO Huisartsenzorg (max.€ 6.272 bruto bij een 36-urige werkweek).

Inlichtingen

Delfin impact executives begeleidt MCC Omnes en de partners van de Themacoalitie Farmacie in deze werving- en selectieprocedure. Voor meer informatie over deze functie en/of procedure staat Max Ruiters (06-46117342) jou graag te woord.

Meer informatie kun je ook vinden door te klikken op:

Sollicitatie

Wil je reageren? We zijn nieuwsgierig naar jouw motivatie en CV die je via de solliciatiebutton kunt uploaden.

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Max Ruiters.