Bevoorrecht mens
Door Max Ruiters
Gepubliceerd op 30 september 2019
Bevoorrecht mens
Door Max Ruiters
Gepubliceerd op 30 september 2019

Als recruiter spreek je met veel organisaties en kandidaten. Een prachtbaan waar je behalve mensen bij elkaar brengt ook een inkijkje krijgt in het werk van organisaties. Een voorrecht om in de keuken te kijken bij bekende en minder bekende bedrijven, stichtingen en organisaties. Zo begeleid ik bijvoorbeeld het Elisabeth Strouven Fonds in Maastricht met het invullen van de vacature van Projectadviseur Natuur & Landschap.

Het Elisabeth Strouven Fonds, gevestigd in een statig pand in de Maastrichtse Abtstraat tegenover het voormalige Gasthuis Calvariënberg, is een vermogensfonds dat ontstaan is uit het voormalige Burgerlijk Armbestuur en biedt financiële ondersteuning aan projecten van organisaties en instellingen in Maastricht en omstreken. Dat gebeurt binnen de sectoren sociaal-maatschappelijk, kunst & cultuur en natuur & landschap. Ook wordt advies gegeven rond het indienen van een aanvraag en worden partijen samengebracht die hetzelfde doel nastreven. Op deze manier draagt het fonds bij aan een goed functionerende en leefbare samenleving. Het fonds is de rechtsopvolger van het historische Burgerlijk Armbestuur met Elisabeth Strouven als naamgever.


Historie

Als je je verdiept in de historie van Elisabeth Strouven dan ‘blijf je spitten’. Veel is op wikipedia te zien over deze Maastrichtse schoenmakersdochter die veel heeft betekend voor mensen die het in de 17e eeuw niet makkelijk hadden. Die houding, die attitude, die kernwaarden zijn ook van belang voor de Projectadviseur Natuur & Landschap. In het functieprofiel is ook duidelijk opgenomen dat je de kernwaarden moet voelen, moet proeven, moet ervaren:

  • mens zijn tussen je medemensen
  • groei
  • mededogen steun en betrokkenheid
  • wijsheid en rechtvaardigheid
  • vriendelijkheid


Vacature Projectadviseur Natuur & Landschap

Mooie maatschappelijke competenties je meer over je zeggen hoe je als persoon bent dan over de functie. En, natuurlijk, achtergrond en ervaring zijn ook van belang. Je moet ondernemend zijn, passie voor natuur en milieu maar vooral je ‘menszijn’ is belangrijk. En dat is nu ook het mooie van mijn baan als recruiter en waarom Delfin Executives is gevraagd het Elisabeth Strouvenfonds te helpen met de invulling van deze prachtvacature. Ik ben een bevoorrecht mens.

Wil je meer weten over de vacature van Projectleider Natuur & Landschap bij het Elisabeth Strouvenfonds? Kijk dan op: https://www.delfin.eu/vacature/projectadviseur-natuur-landschap/ .

max ruiters

partner

Max Ruiters is sinds 2012 als partner verbonden aan Delfin Executives en gespecialiseerd in het vervullen van zowel structurele als interim-vacatures binnen de non-profitsector. Zijn expertise wordt verder ingezet bij ontwikkelingen, zelfevaluaties en vacatures bij Raden van Toezicht en Raden van Commissarissen.