Uitgelichteafbeelding_carriereadviesRoelRomeijn_DelfinExecutives_Botterweck
Carriereadvies van… Roel romeijn
Door Veerle Bex
Gepubliceerd op 1 mei 2022
Uitgelichteafbeelding_carriereadviesRoelRomeijn_DelfinExecutives_Botterweck
Carriereadvies van… Roel romeijn
Door Veerle Bex
Gepubliceerd op 1 mei 2022

Benaderd voor een interessante functie, maar zit je eigenlijk wel op je plek? 

“Op het moment dat de introductie goed voelt, luister naar het verhaal.” – Roel Romeijn

Een opvallende stap in de carrière van Roel Romeijn. Waar de meeste mensen hun carrière misschien starten bij een relatief kleinere organisatie en de ambitie hebben om hogerop te komen en te werken bij een groot beursgenoteerd bedrijf, was het bij Roel net andersom. In 2008 begon hij zijn loopbaan bij Bouwbedrijven Jongen, dat opereert onder de vleugels van VolkerWessels BV.

01.

In 2004 tijdens zijn studie, als stagiair hier begonnen en vervolgens een aantal mooie carrièrestappen gezet; van trainee uitvoerder tot projectleider. Na 12,5 jaar bij Bouwbedrijven Jongen, kwam er iets nieuws op het pad van Roel. Waarna hij in januari 2021 is gestart als Operationeel Manager bij Botterweck b.v.  Waarom en waarom toen?

‘’De match die ontstaan is, was puur toeval. Ik was niet op zoek naar een nieuwe baan. Mijn carrière bij Jongen was geen gelopen race. Ik stond in het begin zelfs niet eens open om te switchen van baan.  Via een zakelijke connectie welke ik toevallig tegenkwam in de GaiaZoo is dit balletje gaan rollen. Vervolgens heeft Delfin Executives hierin bemiddeld en de gesprekken geleid.

Waarom toen? Dat vraagt om even terug te gaan naar het begin. Ik heb binnen Bouwbedrijven Jongen mijn stappen kunnen maken. Ik ben gestart op de werkvloer en heb daar alle stappen rustig kunnen zetten onder de vleugels van ervaren krachten. Uiteindelijk de mooiste projecten mogen maken die in de regio gebouwd werden, zoals het Stadskantoor en het Maankwartier beiden in Heerlen. Voor mij voelde dit als de top in de projectleiding in deze regio. Ik had nog zeker mooie stappen kunnen zetten en projecten mogen realiseren, er was echter een onbeantwoord vraagstuk van een familiebedrijf. En toen kwam dit op mijn pad door toeval. In eerste instantie ben ik de gesprekken aangegaan om te kijken hoe je je staande houdt in zo’n situaties. Ik had natuurlijk 12,5 jaar voor één werkgever gewerkt, dus je wilt jezelf ook trainen in bepaalde onderdelen en onbekende gebieden. En vanuit daar ben ik eigenlijk meegezogen in het enthousiasme en steeds verder gekomen in de gesprekken en hoe de functie eruit zou komen te zien.’’

02.

Een mooie, weloverwogen overstap zo klinkt het. Interessant ook hoe je open de gesprekken in bent gegaan om ervaring op te doen, maar toch enthousiast bent geworden van de charme van een familiebedrijf. Uiteindelijk de sprong in het diepe genomen en bij Botterweck bv begonnen als Operationeel Manager, inmiddels ben je ruim een jaar aan de slag hier, hoe bevalt de overstap?

‘’Goed, zo’n overstap is natuurlijk altijd even wennen, maar ik heb het gevoel dat ik goed op mijn plek zit. De intentie van mijn functie was om de verantwoording te dragen over de dagelijkse gang van zaken binnen het bedrijf. Het gevoel dat ik goed op mijn plek zit, komt doordat ik vrij snel in een spilpositie terecht ben gekomen waarbij ik maximaal vertrouwen en vrijheid heb gevoeld, 100% rugdekking en draagvlak voor de dingen die ik voorstel. Toen ik startte in januari 2021 heb ik met alle medewerkers op kantoor een uur samengezeten om te vertellen, over alles en niets, puur om te connecten met mijn collega’s. Daarna ben ik met de uitvoerders alle projecten langsgegaan, dit om zowel de uitvoerders te leren kennen, maar ook de ins en outs van de projecten en de medewerkers op de projecten. Ik kom zelf natuurlijk uit de techniek en denk dat dit wel geholpen heeft tijdens mijn introductie, ik was geen standaard type ‘’manager’’.

03.

Een beursgenoteerde organisatie en een familiebedrijf, beide in de bouwsector actief. Ik kan me voorstellen dat er veel verschillen zijn, maar ook zeker overeenkomsten. Wat zijn voor jou de overeenkomsten tussen Bouwbedrijven Jongen en Botterweck?

“Beide zijn projectorganisaties. De projecten kun je inhoudelijk anders inrichten, bij Jongen was je voornamelijk een coördinerende partij en bij Botterweck heb je met name alle werkzaamheden in huis. Dat betekent iets voor de mensen die je in huis hebt. Bij Jongen zaten veelal organisatoren, die moesten de eindjes aan elkaar koppelen en dat organiseren. Daar hadden ze dan de supervisie over. Hier moeten mensen binnen het bedrijf ook zelf nog meer doen in het project zoals specialistische zaken en de directe aansturing van het eigen medewerkers.”

04.

Ben je zelf dan ook praktischer bezig bij Botterweck dan je bij Jongen was?

‘’De functie was van origine veelal gericht op de interne organisatie echter veelal onderhouden van bestaande en nieuwe klantcontacten. Bij Jongen had ik een interne opdrachtgever. Nu een externe klant.’’

”SOMS MOET JE UIT JE COMFORT ZONE STAPPEN OM NIEUWE KANSEN TE ONTDEKKEN

– Roel Romeijn

05.

De bedrijven kennen natuurlijk ook verschillen, wat zijn de grootste verschillen qua functie en organisatie?

“Bij Jongen was mijn functie voornamelijk gericht op projectorganisatie. Bij Botterweck is het met name ook een stukje bedrijfsorganisatie en dat zijn wel grote verschillen. Daar zitten voor mij ook veel nieuwe zaken in, waarbij ik soms moet zoeken. Maar wel tegelijkertijd mezelf weer op een heel nieuw vlak kan ontwikkelen. Het is wel goed om jezelf telkens een spiegel voor te houden en je af te vragen: hoe past het bij me en ben ik daar de geschikte man voor? Op deze manier blijf je scherp en kun je je ontwikkelen op een vlak dat bij je past en een positie aannemen binnen een bedrijf. Daarnaast verplicht je jezelf om te kijken hoe dat er naar de toekomst uitziet.”

06.

Hoe bevalt het om van een grote beursgenoteerde organisatie over te stappen naar een relatief kleiner familiebedrijf? Zijn er aspecten die je mist of die je wellicht bij Jongen hebt geleerd die je hier zou kunnen implementeren?

“Dat is wel heel specifiek, maar met name de financiële verantwoording is anders georganiseerd. Bij Botterweck is het heel pragmatisch en bij Jongen was het heel veel gegevens genereren. Er zat heel veel tijd in het rapporteren en registreren van gegevens en dat is hier veel pragmatischer. Maar ik denk wel dat er aspecten zijn van een beursgenoteerde organisatie die je hier kunt gebruiken zodat je hier de vervolgstap kunt maken om betere stuurmiddelen in handen te krijgen. Het cijfergestuurd acteren is natuurlijk wel interessant op de lange termijn. Het contrast is wel heel groot tussen de bedrijven, dus 1-op-1 zaken overnemen en implementeren is sowieso heel lastig.”

07.

Een nieuwe uitdaging brengt gemixte gevoelens en gedachtes met zich mee, zeker wanneer je van een gewortelde positie binnen een organisatie een sprong in het diepe neemt. Is er een angst geweest om de stap te zetten?

“Het belangrijkste voor mij is dat als ik me ergens prettig voel ik daar niet snel vertrek. Ik ben een familiemens, als ik me gerespecteerd voel en ik heb een positie dan blijf ik daar zitten. Ik was natuurlijk ook niet van plan om te switchen, maar dit was een samenloop van ontwikkelingen thuis met twee kleine kindjes en het vraagstuk bij Botterweck waardoor deze vacature wel op zijn plek viel en toch mijn interesse wist te wekken. Uiteindelijk geef je iets heel goeds op voor iets waarvan je niet weet wat het gaat geven. Je maakt die keuze niet binnen een tel natuurlijk, daar neem je de tijd voor en dat overleg je thuis. Als je dan de keuze hebt gemaakt, sta je er wel achter.”

08.

Ik denk dat ik het antwoord al weet, zou je dezelfde keuze nu weer maken?

“Ja zeker weten. Je merkt ook dat je nieuwe energie krijgt van een nieuwe omgeving. Ondanks dat het niet direct bij mijn karakter past om te wisselen, heb ik dát wel ervaren.”

09.

Bij Bouwbedrijven Jongen had je natuurlijk een functie als projectleider, waarbij je verantwoordelijke aspecten binnen de rol had, maar je functie bij Botterweck is meer gericht als eindverantwoordelijke. Hoe bevalt deze overstap?

“Goed, maar ik had wel de luxe binnen Jongen dat ik ook zelfstandig kon opereren. Ik had de vrijheid om de projecten zelfstandig te leiden, natuurlijk wel rapporteren naar, maar ik had daar ook maximale vrijheid in de samenstelling van een project. En die heb ik hier ook weer aangetroffen, dus op het gebied van verantwoording is er niet zo heel veel veranderd. Voornamelijk dus de invulling van de rol van het projectmatige naar het bedrijfsmatige. Bij Botterweck maken we natuurlijk enkel eigen uren omdat we alles in huis hebben, maar dat betekent wel dat we de tijd zo efficiënt mogelijk moeten indelen, dat is wel het grootste verschil.”

10.

Wat zou je iemand mee willen geven die in een gewortelde functie zit en in principe op zijn plek zit, maar toch aangetrokken wordt tot een vacature?

“Op het moment dat de introductie goed voelt, luister naar het verhaal. Ik heb diverse aanbiedingen gekregen in de loop der jaren. Dat heb ik altijd afgewezen omdat ik vond dat ik niet moest gaan lobbyen om mijn eigen positie binnen Jongen te verstevigen. Maar op het moment dat je een verhaal hoort waarvan je denkt dit zou mij verder kunnen helpen als persoon of een onbeantwoord vraagstuk beantwoorden, dan ga het gesprek aan. Je ziet wat bij mij gebeurde, ik werd meegezogen in het verhaal. Maar voor hetzelfde geld was ik door de gesprekken heel anders gaan kijken naar een familiebedrijf en had ik het onbeantwoorde vraagstuk anders kunnen afsluiten, door de beslissing te maken dat het toch niet voor mij was. Dat had je zonder de gesprekken ook niet kunnen doen. Dus als het goed voelt in eerste instantie, gun jezelf dan meer informatie.”

afbeelding_veerle_bex_teamdelfin_blogVeerle

VEERLE BEX

CAMPAGNE MANAGER

Binnen Delfin is Veerle Bex verantwoordelijk voor de marketing. Elk project, elke vacature en elke opdrachtgever anders is. Dat vraag om een op maat gemaakte aanpak. Veerle regelt alle wervingscampagnes van start tot einde.