Catchy vacatureteksten_bewust_vs_onbewuste_delfin_executives
Catchy vacaturetekst: Bewust van het onbewuste
Door Veerle Bex
Gepubliceerd op 18 mei 2021
Catchy vacatureteksten_bewust_vs_onbewuste_delfin_executives
Catchy vacaturetekst: Bewust van het onbewuste
Door Veerle Bex
Gepubliceerd op 18 mei 2021

Om echt in te spelen op het gevoel van de lezer is het belangrijk om je bewust te zijn van de werking van het brein. Eerder bespraken we al dat de kracht van spreektaal meer benut moet worden in het schrijven van vacatureteksten. En dat de organisatie meer inzichtelijk gemaakt moet worden in plaats van de functie. Deze twee tips worden verwerkt in het onbewuste brein.

TIP OF THE ICEBERG

Ons brein is te vergelijken met een ijsberg, de zichtbare top is ons bewuste brein. Echter de hele berg die onzichtbaar onder het water zit is ons onbewuste brein. Een veel groter deel dan de zichtbare top. En zo werkt ons brein ook, 95% van de keuzes die we maken, maken we met het onbewuste brein. Dit betekent voor een vacaturetekst dat de kans groot is dat we onbewust kiezen of we wel of niet op de sollicitatiebutton klikken. Deze keuze kan uiteraard beïnvloed worden.

WEES JE BEWUST VAN HET ONBEWUSTE

Om goed in te spelen op het onbewuste brein is het belangrijk om te weten wat de wensen of triggerpoints van een potentiële kandidaat zijn bij het lezen van de vacature. Zoals in het artikel ‘’De organisatie & functie’’ aangegeven weet de kandidaat vaak in grote lijnen wat de functie is en waar hij/zij aan moet voldoen. Wanneer de vacaturetekst traditioneel is opgebouwd, bestaat er een kans de een lezer niet genoeg onbewust getriggerd wordt om te solliciteren. Door de volgorde van de informatie en arbeidsvoorwaarden aan te passen, speel je slim in op het onbewuste brein. 

afbeelding_veerle_bex_teamdelfin_blogVeerle

VEERLE BEX

CAMPAGNE MANAGER

Binnen Delfin is Veerle Bex verantwoordelijk voor de marketing. Elk project, elke vacature en elke opdrachtgever anders is. Dat vraag om een op maat gemaakte aanpak. Veerle regelt alle wervingscampagnes van start tot einde.