delfin_executives_catchyvacatureteksten_deorganisatieendefunctie_VB
catchy vacaturetekst: de organisatie & functie
Door Veerle Bex
Gepubliceerd op 9 maart 2021
delfin_executives_catchyvacatureteksten_deorganisatieendefunctie_VB
catchy vacaturetekst: de organisatie & functie
Door Veerle Bex
Gepubliceerd op 9 maart 2021

Bij het schrijven van een wervingsprofiel merken we vaak dat onze opdrachtgevers en wijzelf ook, gefocust zijn op de functie. Wat behelst de functie, welke competenties moet de kandidaat hebben en wat hebben wij de kandidaat te bieden, dit laatste bevat meestal de primaire arbeidsvoorwaarden.

HET WERVINGSPROFIEL

Een wervingsprofiel of vacaturetekst heeft als doel het aanzetten van kandidaten tot solliciteren op de functie. Een kandidaat solliciteert als deze positieve vernieuwende informatie ontvangt en zichzelf werkzaam ziet bij de organisatie. Maar wat is vernieuwende informatie? De kandidaat heeft wellicht al ervaring in een soortgelijke functie, oftewel de kandidaat weet al wat de functie in grote lijnen behelst. Niet echt vernieuwend dan. En toch, is dit het aspect dat in een wervingsprofiel in de spotlight lijkt te staan. We beginnen met een klein stukje organisatie om al snel de functie onder de loep te nemen. Meer informatie over de organisatie moet de kandidaat maar opzoeken op het internet. Er bestaat een kans dat jouw ideale kandidaat niet optimaal getriggerd wordt door een dergelijk wervingsprofiel en besluit niet te solliciteren. Dat zou zonde zijn toch?

HAAL HET MAXIMALE UIT JE VACATURETEKST

De aspecten die jouw organisatie een potentiële medewerker heeft te bieden gaan verder dan een salarisindicatie. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn net zo belangrijk, daarnaast zijn dit elementen waar je je als organisatie op kunt onderscheiden. Een jaarlijkse BBQ met het bedrijf in de zomer, een halfjaarlijks uitje met het directe team, flexibele werktijden, korting op een sportabonnement i.v.m. een vitaliteitsprogramma etc. zijn elementen die voor een kandidaat het laatste zetje kunnen betekenen. Door dit toe te voegen aan een vacaturetekst, wordt de tekst minder zakelijk en ontstaat er een gevoel bij de lezer.

 DE ORGANISATIE

Last but not least, profileer de organisatie. Waar komt de kandidaat te werken als deze op locatie werkt, wie zijn de collega’s en wat is de sfeer op kantoor. Beelden zeggen meer dan woorden, dus ons advies is: maak de functie en de organisatie letterlijk zichtbaar middels een filmpje. Anno 2021 is de investering in een goed bedrijfsfilmpje altijd een goede zet. Liever geen bewegend beeld, kies dan voor een paar goede foto’s om een compleet plaatje van de vacature te geven. Het is de investering meer dan waard als je hierdoor de juiste kandidaat op de functie kunt plaatsen.

afbeelding_veerle_bex_teamdelfin_blogVeerle

VEERLE BEX

CAMPAGNE MANAGER

Binnen Delfin is Veerle Bex verantwoordelijk voor de marketing. Elk project, elke vacature en elke opdrachtgever anders is. Dat vraag om een op maat gemaakte aanpak. Veerle regelt alle wervingscampagnes van start tot einde.