delfin_executives_sollicitatietip_maart_houdjelinkedinprofielactueel
Houd je Linkedin-profiel actueel en levendig.
Door Veerle Bex
Gepubliceerd op 5 maart 2021
delfin_executives_sollicitatietip_maart_houdjelinkedinprofielactueel
Houd je Linkedin-profiel actueel en levendig.
Door Veerle Bex
Gepubliceerd op 5 maart 2021

Een tip die voor vele van jullie misschien als een inkoppertje voelt. Het up-to-date houden van je LinkedIn profiel. Hoe zie jij jouw persoonlijke social media profielen en hoe gebruik je deze? In deze tip verdiepen we ons in het zakelijk gebruik van je LinkedIn profiel.

Vorige maand bespraken we het aanpassen van een CV op de functie waarop je solliciteert, voortbordurend hierop is het belangrijk dat je je LinkedIn profiel ook actueel houdt. In onderstaand artikel leggen wij uit waarom. 

Jouw persoonlijke profiel als portfolio

Jouw persoonlijke profiel op het zakelijke platform kun je beschouwen als een portfolio van jezelf. Presenteer jezelf en zorg dat je een goede digitale eerste indruk achterlaat. LinkedIn biedt hier diverse attributen voor aan die helpen bij het optimaliseren van je basisprofiel, bijvoorbeeld je werkervaring, referenties, skills/competenties en interesses. Attributen die statischer van aard zijn, maar uiteraard wel up-to-date moeten zijn voor een goede beeldvorming van jou.

Naast deze attributen heeft elke handeling die je doet op LinkedIn een effect op je profiel. Activiteiten worden gemonitord, van het klikken op het duimpje, reageren op een bericht van iemand anders tot het plaatsen van een eigen bijdrage. Deze handelingen zorgen ervoor dat jouw profiel dynamisch is.

Heb je gesolliciteerd dan is de kans groot dat je profiel bekeken wordt ter aanvulling op je motivatiebrief en CV. Een stilstaand profiel geeft hierbij een minder goede indruk dan een dynamisch profiel. Het is de plek om jezelf als ware professional te etaleren en waar kansen liggen die je niet direct ziet. Een dynamisch profiel op LinkedIn kan dus wel degelijk je kans op een nieuwe uitdaging vergroten.

For example

Zorg er ook voor dat jouw CV synchroon loopt met het Linkedin-profiel. We hebben in de praktijk al enkele keren ervaren dat bij discrepanties onnodige ruis op de lijn ontstaat.

  • Zo hebben wij een kandidaat in procedure gehad die tijdens het proces van gesprekken zijn functie op LinkedIn aanpaste (door een reorganisatie kwam hij van een leidinggevende functie in een projectfunctie terecht). Dit had hij niet open besproken met de nieuwe werkgever. Die op zijn beurt aangaf: “Je vindt het wel belangrijk om het op Linkedin te melden, maar niet tijdens de open gesprekken die wij hebben gevoerd, daar houden we een vreemd gevoel aan over”.
  • Bij een andere kandidaat liepen de data niet synchroon. Waardoor het leek dat ze een “gat” in haar CV aan het camoufleren was. Nu is een gat in het CV niet erg, zo lang je dat maar kunt verklaren. Het ging in dit geval meer om het gevoel dat daarmee werd gecreëerd: heeft ze iets te verbergen?
afbeelding_veerle_bex_teamdelfin_blogVeerle

VEERLE BEX

CAMPAGNE MANAGER

Binnen Delfin is Veerle Bex verantwoordelijk voor de marketing. Elk project, elke vacature en elke opdrachtgever anders is. Dat vraag om een op maat gemaakte aanpak. Veerle regelt alle wervingscampagnes van start tot einde.