DelfinExecutives_artikelSollicitatietip_Maakjouwmotivatiebriefpersoonlijk
MAAK JE MOTIVATIEBRIEF PERSOONLIJK
Door Veerle Bex
Gepubliceerd op 6 april 2021
DelfinExecutives_artikelSollicitatietip_Maakjouwmotivatiebriefpersoonlijk
MAAK JE MOTIVATIEBRIEF PERSOONLIJK
Door Veerle Bex
Gepubliceerd op 6 april 2021

Eerder dit jaar gaven we al aan waarom een motivatiebrief wel zinvol is en dat we het aanraden om deze aan te passen op de vacature waar je op schrijft. Weten waarom dat belangrijk is, lees dan het artikel van januari!

In dit artikel bekijken we stap twee in het maken van je motivatiebrief, want hoe zorg je ervoor dat jouw brief aanspreekt tussen alle sollicitaties? Om deze vraag te kunnen beantwoorden is het belangrijk om je bewust te zijn van het feit dat je als persoon aangenomen wordt. Zeker, de gevraagde functie-eisen zijn ook belangrijk, maar die staan vermeld in je Curriculum Vitae.

Jouw verhaal

Wat maakt jou anders dan andere kandidaten? Juist, jouw verhaal! Verwerk dat in je motivatiebrief, maak hem persoonlijk. Geef de lezer zicht op wie jij bent en hoe jij handelt. En dan bedoelen we een echte persoonlijke touch. Een beschrijving van jouw werkzaamheden bij je huidige werkgever of wat jouw verantwoordelijkheden zijn is niet meer voldoende.

Schets jezelf als werknemer

Beschrijf bijvoorbeeld een case of situatie in je motivatiebrief en geef hierbij aan hoe jij gehandeld hebt, waarom je keuzes hebt gemaakt of waarom niet en hoe je je daarbij voelde. Laat de lezer kennis maken met jou! Een brief die niemand anders kan schrijven dan jijzelf. Het is helemaal een goede brief als je deze case of situatie weet te koppelen aan de vacature waar je op schrijft.

Het voordeel voor de werkgever

Door jezelf als werknemer goed weer te geven zorg je ervoor dat de werkgever middels jouw sollicitatie een completer beeld krijgt. Het CV voor de functie-eisen en jouw motivatie als weerspiegeling van jou als persoon. Dit leidt tot voordelen voor beide partijen. De werkgever kan effici├źnter werken en beter selecteren. Jij kan met een meer ontspannen gevoel het kennismakingsgesprek in, ze hebben per slot van rekening al een compleet beeld van je.

afbeelding_veerle_bex_teamdelfin_blogVeerle

VEERLE BEX

CAMPAGNE MANAGER

Binnen Delfin is Veerle Bex verantwoordelijk voor de marketing. Elk project, elke vacature en elke opdrachtgever anders is. Dat vraag om een op maat gemaakte aanpak. Veerle regelt alle wervingscampagnes van start tot einde.