Delfin Executives - Partner-team
Prestaties waar we trots op zijn
Door Mark Simons
Gepubliceerd op 29 juni 2022
Delfin Executives - Partner-team
Prestaties waar we trots op zijn
Door Mark Simons
Gepubliceerd op 29 juni 2022

Het tweede kwartaal van 2022 is in termen van Diversiteit, Leeftijd en Onbenut Potentieel te vergelijken met het eerste kwartaal. We zien ook een tendens dat kandidaten de stap zetten naar mooie management en directiefuncties in compleet andere sectoren.

Dit heeft deels te maken met de mindset van onze opdrachtgevers die aan het veranderen is. Door de krapte op de arbeidsmarkt staan ze ineens wel open voor een ‘branche vreemde’ kandidaat.

Man-Vrouw-verdeling

In het tweede kwartaal van dit jaar hebben we meer dames mogen bemiddelen dan heren. Op diverse Directie en Management posities starten vrouwen. Mooie andere ontwikkeling is dat het jonge vrouwen zijn die voor het eerst een eindverantwoordelijke rol hebben.

De vacatures binnen Raad van Toezicht waren dit kwartaal wat minder prominent aanwezig. Maar beide procedures (lid en een voorzitter) hebben we met vrouwen in kunnen vullen.

Onbenut potentieel: de 60+er

Ook in het tweede kwartaal hebben we een aantal 60+ ers mogen bemiddelen. Dit keer allemaal mannen, variërend in de leeftijd 64-67 jaar die een schat aan ervaring, natuurlijk overwicht meebrengen. In het tweede kwartaal hebben we drie 60+ers aan een baan of opdracht geholpen.

En onze 72-jarige FUWA specialist zit nog steeds vol in de opdracht. “Een fenomeen” was de reactie van onze opdrachtgever na een maand samenwerking.

Portefeuille interimopdrachten verder uitgebouwd

De diverse lopende opdrachten worden verlengd en we hebben we in kwartaal 2 weer nieuwe interimmers mogen verwelkomen die gestart zijn op uitdagende opdrachten. Opdrachten varierend van verandermanagement, het overbruggen van een zwangerschapverlof of starten als kwartiermaker voor een toekomstige vaste nieuwe functie binnen de organisatie.

MARK SIMONS

MANAGING PARTNER

Binnen Delfin is Mark Simons met name betrokken bij het invullen van directie, management en toezichthoudende posities voor zowel profit als non-profit organisaties in Zuid-Nederland. Gespecialiseerd in Management functies in het algemeen en Senior Finance posities in het bijzonder.