Delfin Executives - Partner-team
Prestaties waar we trots op zijn
Door msimons
Gepubliceerd op 31 maart 2022
Delfin Executives - Partner-team
Prestaties waar we trots op zijn
Door msimons
Gepubliceerd op 31 maart 2022

In 2021 hebben we zoals u kunt lezen in het artikel van Elise Lansu 19% meer vrouwelijke benoemingen gerealiseerd ten opzichte van 2020. Van al onze bemiddelingen in 2021 zijn er 43% vrouw, bij toezichthoudende functies is dat zelfs 72% (!).

Man-Vrouw-verdeling

Het eerste kwartaal laat wat man-vrouw-verdeling betreft weer een paar mooie bemiddelingen zien. Zo hebben we een talentvolle dame kunnen bemiddelen op een Financieel Directeur positie. Bijkomend effect is dat voor de eerste keer in het bestaan van de organisatie een vrouw in de directie zit.

Wat de toezichthoudende rollen betreft, daar zetten we de trend door die we in 2021 gestart zijn. 75% van de benoemde toezichthouders is vrouw.

Onbenut potentieel: de 60+er

Ook bijzonder en waar we graag onze bijdrage aan willen leveren is het onbenut potentieel van werknemers die de 60 jaar gepasseerd zijn. Daar zit veel kennis en kunde tussen. Bij een aantal opdrachtgevers hebben we ons sterk gemaakt om juist met deze doelgroep in gesprek te gaan. Resultaat: twee 60+ zijn inmiddels in een management functie aan het werk gegaan. Een kandidaat zat al 2 jaar thuis, hoezo een krappe arbeidsmarkt!!!!

En als kers op de taart gaan we met een FUWA specialist van 72 jaar aan het werk om een opdrachtgever van Delfin Executives te helpen in een uitdagende casus functiewaardering waar 2 CAO’s en 3 bedrijfsregelementen samenkomen.

Interimopdrachten explosief gestegen

Een van onze doelen voor dit jaar is de uitbreiding van onze interim-portefeuille. In het eerste kwartaal hebben we al een flinke stap kunnen zetten. In totaal 8 interimmers zijn gestart met een nieuwe opdracht. Waarvan 50% vrouw.

MARK SIMONS

MANAGING PARTNER

Binnen Delfin is Mark Simons met name betrokken bij het invullen van directie, management en toezichthoudende posities voor zowel profit als non-profit organisaties in Zuid-Nederland. Gespecialiseerd in Management functies in het algemeen en Senior Finance posities in het bijzonder.