Sollicitatietip_weestransparant_DelfinExecutives
WEES TRANSPARANT
Door Veerle Bex
Gepubliceerd op 16 juni 2021
Sollicitatietip_weestransparant_DelfinExecutives
WEES TRANSPARANT
Door Veerle Bex
Gepubliceerd op 16 juni 2021

‘’Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.”

Een mooi spreekwoord, ook in een sollicitatieprocedure. In een eerder artikel gaven we al aan dat het sterk is om je motivatiebrief persoonlijk te maken, maar een aspect dat je zeker niet mag vergeten in je zoektocht naar een nieuwe baan is eerlijkheid.

Eerlijkheid is de basis

Eerlijkheid is de basis van vertrouwen en vertrouwen is de basis voor een optimale samenwerking. Solliciteer jij voor een nieuwe baan, dan is samenwerken onvermijdelijk. Ben daarom in een kennismakingsgesprek open en eerlijk, over jezelf maar belangrijker nog over je competenties. Je moet het aandurven om aan te geven dat je iets nog niet eerder hebt gedaan. Als je hier eerlijk over bent, heb je een streepje voor. Deze transparantie laat zien dat je voldoende zelfreflectie hebt. Een mooie eigenschap waardoor je jezelf kunt ontwikkelen en succesvol in een team kunt werken. Je wilt leren en dat is waar een werkgever óók naar op zoek is. Een kandidaat die zichzelf en het bedrijf verder mee wil ontwikkelen.

Teamwork

Eerlijk zijn over je competenties en capaciteiten zorgt er ook voor dat alle taken zo goed mogelijk verdeeld kunnen worden binnen het team. Zo kun jij leren van je collega´s, vullen jullie elkaar aan en ronden jullie samen de projecten succesvol af. Eerlijkheid duurt het langst en draagt bij aan een gezonde en langdurige samenwerking.

afbeelding_veerle_bex_teamdelfin_blogVeerle

VEERLE BEX

CAMPAGNE MANAGER

Binnen Delfin is Veerle Bex verantwoordelijk voor de marketing. Elk project, elke vacature en elke opdrachtgever anders is. Dat vraag om een op maat gemaakte aanpak. Veerle regelt alle wervingscampagnes van start tot einde.