WERVING & SELECTIE - delfin executives - werving en selectie - executive search - recruitment is marketing
Voorbereid op de nieuwe tijd
Door Max Ruiters
Gepubliceerd op 10 april 2020
WERVING & SELECTIE - delfin executives - werving en selectie - executive search - recruitment is marketing
Voorbereid op de nieuwe tijd
Door Max Ruiters
Gepubliceerd op 10 april 2020

Intelligente Lockdown, Het ‘nieuwe normaal’, Covid – 19, slaag-zakregeling, TOGS, NOW: begrippen waar we tot voor enkele maanden geleden nog niet van hadden gehoord, laat staan mee geconfronteerd werden. Bijzonder, beangstigend maar tegelijkertijd ook fascinerend hoe een wereldwijd virus ons kan overvallen en het openbaar leven beïnvloedt. Opvallend ook hoe snel de mens zich aanpast aan de nieuwe omgangsvormen, nieuwe werkvormen en maatregelen.

De uitspraken van Ernst Kuipers, bestuursvoorzitter van Erasmus MC en voorzitter van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding bij Nieuwsuur, raakten me. In mijn ogen heeft hij volledig gelijk. Natuurlijk, er is een pandemie, we zijn er nog niet vanaf, het is nog niet volledig onder controle maar het leven gaat door. Dus ook het leven van de zorg. Dus ook de behandelingen die er normaal ook zouden zijn. Het is nu de tijd om zaken weer op te pakken, was zijn oproep, samengevat in 3 woorden “Het Nieuwe Normaal”.

 “Het nieuwe normaal” geldt niet alleen voor de zorg, dat moet ook gelden voor het hervatten van het maatschappelijk leven met respect en inachtneming van de maatregelen van het RIVM. Concreet doel ik op bedrijven en organisaties wiens bedrijfsvoering en bedrijfsactiviteiten on-hold staan/stonden of anders werden georganiseerd. Er komt ook een tijd ná de crisis, ook al weten we nog niet wanneer. Bereid je daar nu op voor, zodat we niet voor de tweede keer door ‘het onverwachte’ worden overvallen. Juist nu is het de tijd om je organisatie door te lichten. Hoe zit het mijn mijn bedrijfsprocessen? Heb ik de juiste mensen op de juiste plek? Kan ik mijn bedrijf of organisatie anders of slimmer organiseren? Dat zijn de vragen die je nu moeten bezighouden om straks goed voorbereid direct weer ‘in business’ te zijn.

Bij Delfin Executives zagen we het heel even ook somber in zoals bij zoveel bedrijven in deze tijd. De acquisitie lag nagenoeg stil en opdrachten en gesprekken werden opgeschort. En toen ging bij ons ook het roer om. Juist in deze tijd, staan we klaar voor zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers. Dit is de tijd om te sparren met klanten (vaak via videobellen) te klankborden over vacatures, interim-opdrachten en toekomstvisies met het doel klaar te zijn voor de tijd ná de crisis. En dat past precies in onze visie dat wij organisaties helpen om succesvoller te worden, een advies dat we graag delen. Voorbereid op de nieuwe tijd.

max ruiters

partner

Max Ruiters is sinds 2012 als partner verbonden aan Delfin Executives en gespecialiseerd in het vervullen van zowel structurele als interim-vacatures binnen de non-profitsector. Zijn expertise wordt verder ingezet bij ontwikkelingen, zelfevaluaties en vacatures bij Raden van Toezicht en Raden van Commissarissen.