delfin_executives_sollicitatietip_maakjecvpassend_afbeelding
zorg voor een matchend cv
Door Veerle Bex
Gepubliceerd op 3 februari 2021
delfin_executives_sollicitatietip_maakjecvpassend_afbeelding
zorg voor een matchend cv
Door Veerle Bex
Gepubliceerd op 3 februari 2021

Solliciteren is een vak, eigenlijk een salestraject om de BV-ik op een zo goed mogelijke wijze te positioneren. Daar hoort maatwerk bij. Dat geldt voor zowel de motivatiebrief als ook het CV. In januari hebben we al een artikel geschreven over de motivatiebrief. Deze maand nemen we het CV onder de loep.

Voor de duidelijkheid, we bedoelen met het CV aanpassen op de functie dat bepaalde werkzaamheden en ervaringen nadrukkelijker worden uitgelicht of juist iets onderbelicht blijven. Soms voeg je iets toe een andere keer laat je wat weg, vanzelfsprekend zonder de waarheid te ondermijnen.

Soms moet je iets toevoegen

Stel je reageert op een functie bij een organisatie waar je duidelijk het gevoel hebt dat het behalen van resultaten en deadlines in het DNA zit. Waar verdere professionalisering een thema is. Zorg er dan voor dat je bij iedere functie weergeeft welke resultaten jij behaald hebt. Denk daarbij aan zaken als: winstgevendheid met 20% in 3 jaar tijd kunnen vergroten, de rapportagetermijn terug kunnen brengen naar 3 werkdagen, de medewerkerstevredenheid van een 6 naar een 8 gebracht, etc.

Let ook op of je een Nederlandstalig of een Engels CV overhandigt. Is het functieprofiel in het Engels opgesteld dan adviseren wij om dat met het CV ook te doen. Is de organisatie actief in de publieke sector en het profiel in het Nederlands opgesteld, stuur dan geen Engelstalig CV mee. We zien dit laatste vaak gebeuren bij kandidaten die vanuit de private sector de stap willen zetten naar de publieke sector. Wat zegt het feit dat je niet de tijd neemt om het CV om te zetten in het Nederlands over jouw motivatie?

Soms moet je iets weglaten

Afhankelijk van de functie of de organisatie is het soms verstandig om zaken weg te laten of op een andere manier onder woorden te brengen. We ontvangen wel eens CV’s van 20 pagina’s, waarvan er 15 zijn volgeschreven met publicaties en proefschriften van de betreffende sollicitant. Prima als de vacature een Onderzoeksrol betreft. Echter, niet passend bij een directie-functie.

afbeelding_veerle_bex_teamdelfin_blogVeerle

VEERLE BEX

CAMPAGNE MANAGER

Binnen Delfin is Veerle Bex verantwoordelijk voor de marketing. Elk project, elke vacature en elke opdrachtgever anders is. Dat vraag om een op maat gemaakte aanpak. Veerle regelt alle wervingscampagnes van start tot einde.