Organisatie

Stichting Pergamijn, met hoofdkantoor in Sittard, ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking: thuis of op één van haar locaties in Midden-Limburg, Westelijke Mijnstreek, Parkstad en Heuvelland

Bij Stichting Pergamijn zijn bijna 1.200 zorgprofessionals werkzaam, die bijna 900 cliënten individueel ondersteunen zodat zij een volwaardige rol in de samenleving kunnen spelen. Het aanbod voor wonen, werken, dag-invulling en ontspanning is gevarieerd en altijd toegespitst op de individuele cliënt.

Sta je achter kernwaarden zoals: wij werken samen op basis van wederzijds respect en vertrouwen en wij laten mensen het beste uit zichzelf halen en heb je interesse in de rol van Stafmedewerker Planning & Control binnen Pergamijn lees dan verder.

Functie

Doel van de functie Stafmedewerker Planning & Control is enerzijds het adviseren en ondersteunen van het management bij het realiseren van een efficiënte en effectieve bedrijfsvoering.

Anderzijds geef je functioneel leiding aan een aantal medewerkers Planning & Control die ieder hun eigen aandachtsgebied hebben.

 • Daarnaast ben je als Stafmedewerker Planning & Control primair verantwoordelijk
 • Dat de (financiële) bedrijfsvoering in lijn is met de actuele ontwikkelingen, externe wet- en regelgevingen en dat deze past binnen het (strategisch) beleid van Pergamijn
 • Voor het doorontwikkelen en bewaken van de organisatiebrede Planning & Control cyclus
 • Voor het doorontwikkelen van het begrotingsproces en het begeleiden van het begrotingstraject en het (mede) opstellen van de meerjarenbegroting
 • Voor het gevraagd en ongevraagd adviseren en ondersteunen van het management bij de ontwikkeling, implementatie en uitvoering van het bedrijfseconomisch beleid van de organisatie
 • Het verrichten van onderzoek, analyses en verwerken van onderzoeksgegevens en deze vertalen naar beleidsinformatie, beleidsvoorstellen op strategisch niveau en je doet voorstellen voor implementatie
 • Voor projecten en veranderingsprocessen met betrekking tot bedrijfseconomisch beleid, hierbij treedt je op als Projectleider

Functie eisen

Om de rol van Stafmedewerker Planning & Control succesvol uit te kunnen voeren breng je naast je financieel inhoudelijke kennis ook de juiste persoonlijkheid mee. Zodat je Planning & Control op een volgend inhoudelijke professioneel niveau krijgt en je in staat bent de organisatie hierin mee te krijgen.

Daarnaast beschik je als Stafmedewerker Planning & Control over:

 • Een afgeronde academische opleiding richting bedrijfseconomie of accountancy. Eventueel aangevuld met een Postdoctorale opleiding (RA / RC)
 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring binnen een grote en complexe organisatie, bij voorkeur binnen de zorg
 • Ruime kennis en ervaring met risicomanagement, kwaliteitsmanagement en informatiemanagement
 • Kennis van wet- en regelgeving en financieringsconstructies in de zorg
 • Zelfstartend vermogen, uitstekende communicatieve vaardigheden en ben je in staat een team te motiveren
 • Een doelgerichte en pragmatische aanpak, heb je een flexibele instelling en ben je stressbestendig

Aanbod

Stichting Pergamijn is een organisatie die investeert in ontwikkeling en opleiding van medewerkers en biedt een dynamische werkomgeving waar ruimte is voor eigen verantwoordelijkheid en initiatief. De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in functiegroep 65 (minimum €3.416 en maximum €5.162 ).

In combinatie met een aantrekkelijk secundair arbeidsvoorwaardenpakket (een collectieve ziektekostenverzekering, WGA hiaatverzekering en deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn).

Inlichtingen

De werving voor deze positie wordt begeleid door Delfin. Voor meer informatie over Pergamijn kun je terecht op www.pergamijn.org. Voor meer informatie over deze functie en de procedure kun je contact opnemen met Mark Simons +31 (6) – 52 37 67 75.


Zelf geen interesse, deel dan deze vacature