Mondriaan - Heerlen

Sectordirecteur Intensieve Zorg en Preventie & Participatie

solliciteer uiterlijk 14 juni 2024

De reactietermijn is gesloten.

 

 

Jij weet de perfecte balans te vinden tussen professionele zorg en efficiënte bedrijfsvoering.

___::DELETED!!___

Dit is waarom de rol van sectordirecteur voor jou interessant is

Mondriaan zoekt een sectordirecteur die een cruciale rol speelt in de zorgsector. Samen met twee zorgdirecteuren geef je leiding aan twee sectoren en weet je de perfecte balans te vinden tussen professionele zorg en efficiënte bedrijfsvoering. Ben jij een visiegedreven, verbindende leider die zowel in woord als gedrag de missie van Mondriaan uitdraagt? Dan is dit jouw functie!

Over Mondriaan

Mondriaan is een toonaangevende organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in Zuid-Limburg. Mondriaan biedt gespecialiseerde zorg aan mensen die worstelen met hun mentale veerkracht, met als doel hen te helpen hun onafhankelijkheid en een zinvol bestaan terug te vinden. De zorgprogramma’s richten zich op kinderen, jeugdigen, volwassenen en ouderen met psychische of psychiatrische klachten, evenals mensen met verslavingsproblemen. Daarnaast biedt Mondriaan forensische psychiatrie aan. Bij Mondriaan dragen 2.700 professionals en 150 vrijwilligers jaarlijks zorg voor 14.000 patiënten op 37 locaties.

___::DELETED!!___

De rol van sectordirecteur

Als sectordirecteur geef je leiding aan de sectoren Intensieve Zorg en Preventie & Participatie. Je bent verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en zorgt voor kwalitatief hoogwaardige zorgverlening. Samen met de zorgdirecteuren zorg je voor een samenhangend aanbod binnen de sectoren dat aansluit op de behoeften van verschillende doel- en leeftijdsgroepen. 

Je hebt een strategische visie en weet deze te vertalen naar tactische en operationele niveaus. Je creëert een cultuur van bevlogenheid, veiligheid, betrokkenheid en ondernemerschap binnen het team. Je hebt aantoonbare ervaring met het implementeren van majeure strategische en tactische plannen. Jij bent de verbindende factor die ruimte geeft voor innovatie en medewerkers stimuleert om in oplossingen te denken. Vanuit een bedrijfskundige aanpak zorg je samen met de zorgdirecteuren voor een duale aansturing van de sectoren. De sector intensieve zorg telt 547 fte en heeft een omzet van € 78 mio. De sector Preventie & Participatie telt 229 fte en heeft een omzet van € 31 mio. 

Met wie komen we graag in contact

Wij zoeken een sectordirecteur die sterk is in samenwerking en relatiebeheer. Je weet interne ontwikkelingen te koppelen aan externe uitdagingen en richt je op innovatie om de zorgkwaliteit hoog te houden. Je hebt ervaring met de complexiteit van de zorg en inzicht in de samenwerking met gemeenten en de dynamiek binnen de verschillende domeinen. Affiniteit in de verschillende domeinen van de GGZ (ZVW, WMO, WLZ etc.). en ervaring in een (veranderende) matrixorganisatie zijn een pré.

Je bent een strategische denker die de verbinding maakt tussen strategische, tactische en operationele niveaus. Je stelt het organisatiebelang voorop en werkt als directielid sector overstijgend. Je bent een kritische gesprekspartner en een teamspeler binnen het directieteam en de Raad van Bestuur.

Daarnaast herken je je in:

  • Academisch werk- en denkniveau (bijvoorbeeld bedrijfskunde of bedrijfseconomie)
  • Analytisch en conceptueel sterk
  • Senior met ervaring in verandermanagement en de implementatie daarvan in complexe (zorg)organisaties
  • Uitstekende leiderschapskwaliteiten en een bewezen trackrecord
  • Sterke, professionele en onafhankelijke persoonlijkheid

Aanbod

De functie is ingeschaald in FWG 80 CAO GGZ.

Inlichtingen

Mondriaan wordt bij de werving- en selectieprocedure van de functie sectordirecteur ondersteund door Delfin impact executives. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Max Ruiters, tel. 06-46117342

Sollicitatie

Klaar om het verschil te maken bij Mondriaan? Solliciteer uiterlijk 14 juni 2024 via www.delfin.eu en bouw mee aan een toekomstbestendige geestelijke gezondheidszorg! 

Planning
De planning is als volgt:

  • Woensdag 3 juli 2024 (ochtend) en donderdag 4 juli 2024 (ochtend): gesprek bij Delfin impact executives
  • Week 28: 1e gespreksronde bij Mondriaan
  • Week 29: 2e gespreksronde bij Mondriaan
  • Week 30: arbeidsvoorwaardengesprek
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Max Ruiters.