Stichting Radar - Maastricht

Directeur Zorg

___::DELETED!!___

Geef vorm aan de transitie van Radar.

___::DELETED!!___

Dit is waarom de rol van Directeur Zorg voor jou interessant is

Je drijfveer ligt bij organisaties die in transitie zijn en zich aanpassen aan de uitdagingen van vandaag en morgen. Je bouwt aan een duurzame organisatie door te investeren in medewerkers, toekomstbestendig management, technologie en interprofessionele samenwerking in de wijk.

Over Radar

Radar biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand in Zuid-Limburg.

Bij Radar geloven we dat mensen zich gelukkiger voelen naarmate ze merkbaar iets voor een ander betekenen. Daarom ontwikkelen we met en rond onze cliënten netwerken waarin zij betekenisvol kunnen meedoen en diensten waarmee zij in die netwerken kunnen werken, leren, recreëren en/of wonen.  Radar helpt daarbij door vanuit nieuwsgierigheid, durf en genegenheid naar de hele mens te kijken, naar de lat en de drempel. Door te stimuleren het beste uit zichzelf te halen en kansen te benutten die zich voordoen in de samenleving, worden initiatieven ontwikkeld en mogelijkheden vergroot voor een betekenisvol leven. Dit gebeurt altijd op maat en samen met partners die dezelfde ambitie delen voor maatschappelijke verandering. Radar heeft meer dan 90 locaties waar dagelijks ongeveer 900 medewerkers en 400 vrijwilligers zich inzetten voor zo’n 1700 cliënten en voor elkaar. De jaarlijkse begroting bedraagt ruim 60 miljoen euro.

___::DELETED!!___

De rol van Directeur Zorg

Een nieuwe balans vinden in warme zorg en professionele zakelijkheid stelt nieuwe eisen aan de inrichting van de organisatie en de vaardigheden en mindset van medewerkers. Om cliënten te stimuleren en faciliteren moeten medewerkers professionele autonomie combineren met de inzet van technologie en het organiseren en regisseren van interprofessionele samenwerking op wijkniveau. De hele Radar-organisatie wordt meegenomen in deze beweging. Dat betekent aan de ene kant een inhaalslag maken op bedrijfsvoering en aan de andere kant transformeren naar andere manieren van werken waarbij zorg georganiseerd kan worden met technologie en met verwanten, familie, andere organisaties en de wijk. 

Als Directeur Zorg vorm je samen met de Bestuurder en de Directeur Bedrijfsvoering de directie van Radar. Samen bepaal je de strategie en stuur je aan op de koers die nodig is om de missie van Radar te realiseren: een betekenisvol leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Je draagt actief de missie en visie van Radar uit.

Naast het aansturen van de  zorgmanagers implementeer je strategische transitie-initiatieven binnen de organisatie. Je hebt ervaring met veranderingsmanagementprocessen en projectimplementatie. Je bent ambassadeur van de beweging die Radar maakt en draagt bij aan een lerende organisatie. Je vertaalt de strategie en koers van Radar naar een duidelijke roadmap voor de transitie, de inhoud van de zorg en een financieel gezonde bedrijfsvoering en voert deze uit. Je bewaakt de voortgang en rapporteert aan de bestuurder over de resultaten en impact van transitie-initiatieven, en doet aanbevelingen voor verdere verbetering. Bij dit alles werk je nauw samen met de Directeur Bedrijfsvoering waarbij je duidelijk maakt wat je van elkaar nodig hebt en hoe je elkaar kunt versterken. In verbinding zijn, kritisch kunnen sparren en goed kunnen luisteren zijn hierbij cruciaal. Ten opzichte van de individuele managers in je team heb je een coachende rol in hun individuele eigenaarschap, de samenwerking met elkaar en met de ondersteunende diensten.

Je geeft leiding aan 4 managementteams (3 regioteams en 1 team Zorg Centraal) van ruim 20 zorgmanagers. Per managementteam heb je eerste aanspreekpunten. Jouw doel is om de (management)teams veel directer eigenaarschap te laten tonen voor de inhoud van de zorg en een gezonde bedrijfsvoering. De aanspreekpunten hebben een belangrijke rol in de vertaling en uitwerking van strategie naar uitvoering. Je stuurt daarbij op teampresentatie in de regio’s. Samenwerking en verbinding tussen zorg en de ondersteunende diensten is hierbij cruciaal.

Met wie komen we graag in contact

Je bent een directeur met stevige managementervaring in een maatschappelijke organisatie:

  • Je stimuleert eigenaarschap en bewust bekwaam gedrag. Je hebt oog voor wat managers en managementteams nodig hebben, reflecteert op gedrag en stimuleert taakvolwassenheid en individueel eigenaarschap.
  • Je communiceert helder over de strategie en visie en durft van hieruit keuzes te maken.
  • Je stimuleert verbinding en gezamenlijke strategie door vanuit “wij” te denken en te handelen. Je spreekt de managementteams aan op hun collectieve verantwoordelijkheid. 
  • Je hebt ervaring met transformatieprocessen en hebt de tools en de kenmerken om een organisatie en de medewerkers hierin maatwerkgericht mee te nemen.
  • Je werkt nauw samen met de directeur bedrijfsvoering om stroomlijning van processen tussen zorg en ondersteunende diensten te stimuleren om zo direct resultaat te boeken op de werkvloer.
  • Je ziet kansen in externe samenwerking en staat open voor samenwerking met formele en informele partijen.
  • Je bent organisatie- en bestuurlijk sensitief en hebt ervaring met het samenspel met de Raad van Toezicht.
  • Je bent altijd in verbinding, professioneel en met hart voor de cliënt. Je communiceert duidelijk, zakelijk en met een vleugje humor.

Aanbod

Radar biedt een stevige directierol (FWG80) in een organisatie en branche die volop in beweging zijn in een veranderende wereld. In je rol krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid om anders te zien en anders te doen.

Inlichtingen

Radar wordt in deze werving begeleid door Delfin impact executives. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Monique Heffels, bestuurder (088-3505650). Voor meer informatie over deze rol of de procedure kun je contact opnemen met Elise Lansu, partner bij Delfin via 06-23909009 of elise.lansu@delfin.eu.

Sollicitatie

We kijken uit naar je CV en motivatiebrief, deze ontvangen we graag uiterlijk 14 mei 2024. 

Elise Lansu
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Elise Lansu.