Gemeente Echt-Susteren

Projectleider Natuur en Landschap

___::DELETED!!___

Met jouw doe-kracht zorg je ervoor dat de gemeente Echt-Susteren nog mooier wordt

___::DELETED!!___

Dit is waarom de rol van Projectleider Natuur en Landschap voor jou interessant is

De gemeente Echt-Susteren is volop in ontwikkeling en daarom zoekt team Ruimtelijk Domein twee nieuwe collega’s: een beleidsmedewerker én een projectleider. Met jouw doe-kracht zorg je ervoor dat de gemeente Echt-Susteren nog mooier wordt: behouden van wat nu mooi is en altijd op zoek naar versterkingen van onze groene leefomgeving. Jouw inbreng zorgt voor tastbaar resultaat in een prachtige omgeving.

Over Gemeente Echt-Susteren

De gemeente Echt-Susteren ligt in Het Smalste Stukje Nederland. Deze ligging maakt het dé ideale uitvalbasis voor iedereen die Limburg en de Euregio echt wil leren kennen. De nabijheid van België en Duitsland zorgt ervoor dat er nauw contact is met samenwerkingspartners vanuit alle windstreken. Dit maakt Echt-Susteren de perfecte plek om te werken, te wonen en te recreëren. 

Echt-Susteren is een uitgestrekte plattelandsgemeente met 32.000 inwoners, 24 buurtschappen, grote buitengebieden en meerdere bedrijventerreinen die allemaal goed bereikbaar zijn door de A2 en A73. Hierdoor is er in Echt-Susteren voldoende bedrijvigheid en werkgelegenheid. Om inwoners, ondernemers en bezoekers zo goed mogelijk van dienst te zijn, werkt de Gemeente Echt-Susteren volgens de principes van Cittaslow: een internationaal keurmerk dat garant staat voor kwaliteit van leven met veel aandacht voor duurzaamheid en burgerparticipatie. Kortom: Echt-Susteren biedt het volledige plaatje om te werken, wonen, leven en te genieten. 

De gemeentelijke organisatie is volop in ontwikkeling. Met GROEI25, de visie op organisatieontwikkeling, werkt Echt-Susteren aan een wendbare organisatie. Haar doelstelling is het borgen van een toekomstbestendige dienstverlening waarbij aandacht en veel ontwikkelingsruimte voor medewerkers, integraal samenwerken en een optimale werkomgeving de basis vormen.

Als nieuwe collega sta je er natuurlijk niet alleen voor. Je wordt gepositioneerd in het team Ruimtelijk Domein. Samen met ongeveer 30 collega’s draagt het team zorg voor de onderdelen: ruimtelijke ordening, grondzaken, economische zaken, duurzaamheid en projecten op het gebied van wonen, bedrijvigheid en leefbaarheid. Belangrijk onderdeel van leefbaarheid is onze groene leefomgeving: van de stedelijke groenstructuren en buurtplekken tot ons uitgestrekt buitengebied met volop natuur gelegen in een divers landschap. Je werkt integraal binnen team Ruimtelijk Domein, maar zeker ook met team Beheer Openbare Ruimte en team Maatschappelijk Domein.

Wij gunnen jou een kijkje achter de schermen

Jouw toekomstige collega’s Frank Jenniskens, Nanda Wijnen en Ton Roumen laten je in deze wervingsvideo graag zien waarom dit een prachtige vacature in een mooie organisatie bij leuke collega’s is.

[[904357533]]

___::DELETED!!___

De rol van Projectleider Natuur en Landschap

 • Je brengt projecten op het gebied van Natuur en Landschap en buurtplekken in het stedelijk en landelijk gebied van idee naar realisatie
 • Je denkt mee over klimaatadaptatie en biodiversiteit en realiseert projecten op deze werkvelden
 • Je maakt inpassingsplannen, beoordeelt inpassingsplannen van derden en houdt toezicht op de realisatie hiervan
 • Je zorgt voor de instandhouding en waar mogelijk versterking van de kleine landschapselementen
 • Je initieert en realiseert samen met je collega’s van beheer openbare ruimte en recreatie & toerisme recreatieve routes
 • Je zorgt voor communicatie en burgerparticipatie en bewaakt planningen en financiën binnen jouw projecten

Met wie komen we graag in contact

 • Minimaal HBO-niveau met ervaring in het werkveld van Natuur of Landschap
 • Creatief en innovatief: in staat om ontwerpen te kunnen maken is een pré
 • Strategische en analytische denkvermogen: je bent een persoon met visie
 • Affiniteit met het openbaar bestuur
 • Goed kunnen plannen en organiseren
 • Goede communicatieve vaardigheden (goed kunnen schrijven en jouw ideeën kunnen presenteren)
 • Klant- en servicegerichtheid
 • Het vermogen om samen te werken
 • Een goede dosis humor en energie

Je komt te werken in een plezierige werkomgeving waar aanpakken, een goede sfeer en samenwerken centraal staan. De functie is ingeschaald in functieschaal 10 CAO Gemeenten (max. € 5.247,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Boven op je salaris bouw je elke maand 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) op. Je bepaalt zelf wanneer je dit laat uitbetalen. Verder biedt de gemeente Echt-Susteren veel ruimte voor eigen initiatief, flexibele werktijden, een vergoeding voor woon-/werkverkeer, ontwikkelingsmogelijkheden en een bijdrage in de ziektekostenverzekering.

Integriteit is een belangrijk speerpunt binnen de gemeentelijke organisatie. Het verkrijgen van een verklaring omtrent gedrag (VOG) is daarom een voorwaarde.

Inlichtingen

Delfin impact executives begeleidt Gemeente Echt-Susteren bij deze vacature. Voor meer informatie staat Max Ruiters je graag te woord via 06-46117342.

Sollicitatie

Als jij ook impact wilt maken en middels deze functie een bijdrage wilt leveren aan Natuur en Landschap in Echt-Susteren, upload dan je cv en motivatiebrief via onderstaande button vóór 13 februari 2024.

Het tijdschema is:

 • 13 februari 2024 – sluiting reactietermijn
 • 1 maart 2024 – terugkoppeling naar kandidaten 
 • 5 en 6 maart 2024 – gesprekken bij Delfin impact executives
 • 14 maart 2024 tussen 13.30 -17.30u 1e gespreksronde bij gemeente Echt-Susteren
 • 22 maart 2024 tussen 14.30 -17.00u 2e gespreksronde bij gemeente Echt-Susteren
 • 27 maart 2024 om 13.00u arbeidsvoorwaardengesprek bij gemeente Echt-Susteren
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Max Ruiters.