Woonik - Nederweert

Lid Raad van Commissarissen

Reageer voor 25 augustus 2024

Vanuit een toezichthoudende rol bijdragen aan goede en betaalbare woningen, dat is jouw drijfveer. Waar je woont en hoe je woonomstandigheden zijn, bepaalt voor een groot deel hoe gelukkig je je voelt.  Die maatschappelijke betrokkenheid zit in je DNA en van daaruit wil jij je inzetten voor Woonik en haar huurders. 

Toezicht | Woningbouwcorporatie | Maatschappelijke verantwoordelijkheid | Woongeluk

Over Woonik

Woonik is een woningcorporatie die is ontstaan op 1 juli 2021 door de fusie tussen Woningvereniging Nederweert en Woningstichting St. Joseph. Woonik staat voor Plezierig Wonen voor ongeveer 2.100 huishoudens in 7 kernen in Midden-Limburg. Het gaat dan om Nederweert, Stramproy, Budschop, Leveroy, Ospel, Nederweert- Eind en Haler. De organisatie heeft een verenigingsstructuur en telt 300 leden. Bij Woonik werken 20 medewerkers. De huurders van Woonik worden vertegenwoordigd door het Huurdersoverleg Nederweert. Door de verenigingsstructuur kunnen alle huurders daarnaast lid worden van de vereniging en zodoende invloed uitoefenen.

De Raad van Commissarissen

De Raad van Commissarissen (RvC) van Woonik bestaat uit vier leden. De huidige Raad is divers samengesteld, zowel op expertisegebied als in persoonlijke kwaliteiten. De betrokkenheid naar de organisatie is groot, de onderlinge verhoudingen zijn goed en de Raad toont zich constructief en kritisch.

De RvC kent 6 tot 8 reguliere vergaderingen. Daarnaast kent de Raad ter ondersteuning van het toezicht een tweetal subcommissies: de auditcommissie en de remuneratiecommissie. Iedere commissaris is lid van een van deze commissies die actief verbonden zijn met de organisatie. Als daartoe aanleiding is komt de Raad extra bij elkaar. De Raad is ook aanwezig bij algemene ledenvergaderingen van de vereniging. In totaal komen leden van de RvC 14 keer per jaar bijeen. De RvC functioneert uiteraard conform de (herziene Woning)wet, de statuten van de vereniging en het reglement van de RvC. Woonik is lid van de koepelorganisatie Aedes en hanteert de governancecode zoals die door Aedes is vastgesteld. Iedere commissaris beschikt over de vereiste kennis om de bedrijfsvoering, de financiële en volkshuisvestelijke prestaties in algemene zin te kunnen beoordelen. 

De RvC van Woonik kent een aantal aandachtsgebieden. 

Het gaat om:

  • Governance
  • Volkshuisvestelijk
  • Vastgoedontwikkeling en -beheer
  • Financiën en control
  • Juridische zaken
  • Bedrijfsvoering / organisatieontwikkeling

___::DELETED!!___

De rol van Lid RvC, profiel Volkshuisvesting

Met jouw kennis van de volkshuisvesting, ben je een sparringpartner voor de bestuurder en kennisdrager voor de RvC met oog voor ieders verantwoordelijkheden. Maatschappelijke en sociale vraagstukken die bijdragen aan een beter woon- en leefklimaat voor de huurders van Woonik hebben vanuit toezichthoudend perspectief jouw belangstelling. Vanzelfsprekend blijf je voortdurend op de hoogte van ontwikkelingen in de sector. Dat voelt niet als een verplichting maar is een innerlijke drive. 

Als lid RvC met het profiel volkshuisvesting heb je

  • een visie op de rol van corporaties binnen de volkshuisvesting en het sociaal domein en vervul je vanuit deze hoedanigheid een klankbordrol richting de bestuurder.
  • kennis en ervaring op het terrein van volkshuisvesting en leefbaarheid, geplaatst binnen de huidige maatschappelijke en lokale context van de gemeenten Nederweert, Weert en Leudal.
  • kennis en inzicht van de lokale behoeftes binnen deze gemeenten en die de strategische keuzes van de corporatie beïnvloeden.
  • inlevingsvermogen in en kennis van de verwachtingen van de woningzoekenden en (sociale) doelgroepen die de corporatie bedient en haar belanghouders (o.a. de huurdersorganisaties, zorg & welzijn en de gemeenten).
  • een relevant netwerk binnen de regio en kan vanuit deze hoedanigheid volkshuisvestelijke ontwikkelingen vroegtijdig signaleren.

We komen verder graag met je in contact als je

  • maatschappelijke betrokken bent door ervaring binnen bijv. het sociaal maatschappelijk domein, zorg en welzijn of onderwijssector
  • gevoel hebt bij een kleine plattelandscorporatie en voor ‘dorpse zaken’ in ons werkgebied
  • voldoende flexibel bent qua tijdsinvestering

Aanbod

Honorering vindt plaats op basis van de adviesregeling van de VTW en is in overeenstemming met de Wet normering topinkomens (WNT) conform bezoldigingsklasse C.

Voorafgaand aan de benoeming van de kandidaat zal door de Autoriteit woningcorporaties een toets op de ‘geschiktheid en betrouwbaarheid’ worden uitgevoerd. Benoeming van de kandidaat vindt uitsluitend plaats onder voorbehoud van de positieve zienswijze van de Autoriteit woningcorporaties.

Inlichtingen

De RvC van Woonik wordt bij deze werving- en selectieprocedure begeleid door Elise Lansu. Voor meer informatie kun je haar bereiken via 06-23909009.

Sollicitatie

Hebben we je interesse gewekt voor deze mooie functie binnen de RvC van Woonik? Dan ontvangen we graag je curriculum vitae en motivatiebrief voor 25-08-2024.

De gesprekken met de remuneratiecommissie zijn gepland op dinsdag 3 september 2024 in de middag. 

Elise Lansu
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Elise Lansu.