Brightlands Venture Partners

CFO – Durfkapitaal

Solliciteer voor 7 augustus 2023

Deze vacature is succesvol ingevuld via Delfin impact executives

___::DELETED!!___

Ondernemende financial met een passie voor innovatie en de drive een positieve impact op de samenleving te maken. Professional die toe is aan de volgende carrierestap in de wereld van venture capital.

Dit is waarom de rol van CFO voor jou interessant is

Je levert graag een bijdrage aan een gezondere en duurzamere samenleving. Samen met je collega’s ga je daadwerkelijk een verschil maken.

Maar ook omdat het een nieuwe functie betreft: je geeft de rol van CFO naar eigen inzicht en in samenwerking met je collega’s vorm en inhoud. Op een manier dat je een substantiële bijdrage levert aan het succes van de organisatie, het optimaal managen van de huidige fondsen en het binnenhalen van nieuwe fondsen.

Helemaal interessant: je gaat werken bij een impactinvesteerder die letterlijk tussen een aantal portfoliobedrijven werkzaam is. Dat geeft de rol een totaal andere dimensie. Je maakt en je ziet impact!

Over Brightlands Venture Partners

Onze opdrachtgever is een onafhankelijke impactinvesteerder (venture capitalist) gericht op investeringen in hernieuwbare chemie, toekomstbestendige gezondheidszorg en duurzame agrifood. Met een team van 11 impactmakers beheren zij vier fondsen. Het team deelt de ambitie baanbrekende bedrijven met in potentie wereldwijde impact te scouten en ze te laten groeien met financieel kapitaal, maar ook door strategische begeleiding en operationele expertise.

Brightlands Venture Partners maakt gebruik van haar uitgebreide netwerk van experts en speelt een actieve rol waardoor portfoliobedrijven een volgende stap kunnen zetten en na een exit kunnen doorgroeien.

Klik hier voor meer informatie over Brightlands Venture Partners

___::DELETED!!___

De rol van CFO

Als CFO ben je verantwoordelijk voor het vormgeven van en sturen op de financiële strategie, het toezicht houden op de financiële gang van zaken en het borgen van het langetermijnsucces van het fondsbeheer. In nauwe samenwerking met de partners en de rest van het team ben je als CFO ook medeverantwoordelijk voor het toezicht op de financiële gezondheid van de lopende fondsen, het werven van nieuwe fondsen, het verstrekken van strategisch financieel advies en het op topniveau houden van governance-processen.

Jouw focus als CFO is gericht op 4 aandachtsgebieden:

  • Financiële strategie, rapportage en planning
  • Fondsenwerving, investor relations en impactrapportages
  • Fondsmanagement en structureren van nieuwe fondsen
  • Risicobeheer en compliance

Gezien de omvang van Brightlands Venture Partners ben je soms ook de COO. Je zorgt voor een soepel werkende interne organisatie.

Met wie komen wij graag in contact

Je hebt onze onverdeelde aandacht als je ervaring hebt in de wereld van VC, PE, family offices, M&A of corporate finance: van het structureren van fondsen, due diligence tot exitstrategieën. Als ondernemende financial krijg jij extra energie van een greenfield-omgeving: je brengt voldoende kennis, kunde, ervaring en lef mee om deze nieuwe functie vorm en inhoud te geven.

We veren helemaal op als je ons kunt overtuigen dat je graag een bijdrage levert aan een gezondere en duurzamere samenleving.

Maar ook:

  • Een afgeronde WO-opleiding in een relevante discipline
  • Verbindend vermogen, samenwerken, teamplayer
  • Strategische denker, analytisch sterk, communicatief vaardig
  • Uitstekende beheersing van de Engelse taal

Aanbod

Brightlands Venture Partners biedt een prachtige rol bij een professionele organisatie waar je het verschil kunt maken. De arbeidsvoorwaarden zijn marktconform en je start met een dienstverband voor onbepaalde tijd. Doorgroei naar partner behoort op termijn tot de mogelijkheden.

Inlichtingen

Delfin Executives begeleidt Brightlands Venture Partners in het vinden van hun nieuwe CFO. Voor meer informatie over deze functie en/of procedure staat Mark Simons (06-52376775) jou graag te woord.

Sollicitatie

Wil je reageren? We zijn nieuwsgierig naar jouw motivatie en cv die wij graag uiterlijk zondag 6 augustus 2023 ontvangen. Fijn als je ons in de brief informeert over je vakantieplanning.

– Gesprek bij Delfin plannen we in de week van 15 augustus
– Eerste gesprek bij Brightlands Venture Partners plannen we in de week van 28
   augustus
– Tweede gesprek plannen we in de week van 11 september

*Een assessment is onderdeel van de procedure

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Mark Simons.