Innovatieve Start-up in de chemie

CEO – met passie voor de energietransitie

Je kunt niet meer reageren

Deze positie is via Delfin impact executives succesvol ingevuld!

___::DELETED!!___

Het huidige team werkt toe naar financiering van de basic engineering per juli 2024. Vanaf dat moment zal de huidige Chief Executive Officer, die tevens een van de founders is, zijn betrokkenheid als adviseur voortzetten. Daarom is onze opdrachtgever op zoek naar een CEO die samen met zijn/haar team de basic engineering gaat realiseren, de fundraising voor de financial close regelt en vervolgens het bouwen van de organisatie en de fabriek. 

___::DELETED!!___

De rol van Chief Executive Officer

Als CEO ga je vanuit de basic engineering een organisatie ontwerpen, bouwen en volledig inrichten. Waarbij budget en resultaat in balans zijn zodat je een toekomstbestendige organisatie neerzet. Daarnaast speel je samen met de CFO een belangrijke rol bij het ophalen van nieuwe investeringen.

In grote lijnen zijn er 5 belangrijke aandachtsgebieden:

Strategisch leiderschap:
Ontwikkelen en implementeren van een gedurfde en visionaire bedrijfsstrategie gericht op groei, marktleiderschap en duurzaamheid. Identificeren van nieuwe marktkansen en het sturen van het bedrijf om aan de veranderende klantbehoeften te voldoen.

Financiën:
Verantwoordelijk voor fundraising, financiële planning, budgettering en risicobeheer. Leiden van financiële strategieën om investeerdersrendement te maximaliseren en een gezonde financiële positie te behouden.

Commercialiseren van Innovatie en Technologie:
Actief zoeken naar nieuwe technologische en markt ontwikkelingen in de industrie en deze integreren in het bedrijf. Leiden van onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten om productinnovatie te stimuleren.

Stakeholdermanagement:
Aangaan, ontwikkelen en onderhouden van sterke relaties met investeerders, klanten, overheidsinstanties en de gemeenschap. Vertegenwoordigen van het bedrijf op industriecongressen en evenementen.

Human Resources Management:
Bouwen en leiden van een getalenteerd en gemotiveerd team. Bevorderen van een bedrijfscultuur waarbij operational excellence, samenwerking, ethisch ondernemen en innovatie centraal staan.

Met wie komen wij graag in contact:

Je hebt onze onverdeelde aandacht als je een aantoonbaar trackrecord kunt overleggen als CEO in een industriële omgeving. Helemaal als je ervaring hebt in de chemie of procesindustrie en betrokken bent geweest bij het doorontwikkelen van een start-up.

Daarnaast herken jij jezelf in:

  • Academisch werk- en denkniveau met een bedrijfskundige of vergelijkbare achtergrond
  • Ervaring in Engineering, Procesindutrie en/of Chemie is een pre
  • Een resultaatgericht pragmaticus
  • Duurzaamheid is een intrinsieke drijfveer
  • Ondernemende instelling

Aanbod

Onze opdrachtgever biedt jou een prachtige kans om de wereld duurzamer te maken en om mee te ondernemen.

In onderling overleg zal het arbeidsvoorwaardelijke deel worden besproken. Waarbij wij ons niet laten leiden door de vorm van de samenwerking. Dat kan vanuit een dienstverband maar ook vanuit een management BV of andere vorm.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze functie en/of procedure staat Mark Simons (06 – 52 37 67 75) jou graag te woord.

Sollicitatie

Helaas, je kunt niet meer reageren op deze positie. 

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Mark Simons.