Parkstad Limburg Theaters - Heerlen

Lid Raad van Commissarissen

Solliciteer voor 15 mei 2024

Jij bent niet zomaar een toezichthouder, je wil bijdragen aan de regio en specifieker… aan het artistieke kloppend hart van de podiumkunsten in Zuid-Limburg en een van de grootste theaterorganisaties in het land.

___::DELETED!!___

Dit is waarom de rol van Lid Raad van Commissarissen voor jou interessant is

Je hebt kennis van de regio, bent ondernemend, hebt een brede interesse in cultuur en bent gewend om op beslissingsniveau te acteren. Dát zijn vaardigheden en kenmerken die deze toezichthoudende rol aantrekkelijk maken. Jij bent niet zomaar een toezichthouder, je wil bijdragen aan de regio en specifieker… aan  het artistieke kloppend hart van de podiumkunsten in Zuid-Limburg en een van de grootste theaterorganisaties in het land.

Over Parkstad Limburg Theaters

Parkstad Limburg Theaters (PLT) is met een brede programmering en gemiddeld 275.000 bezoekers en 1.150 activiteiten op jaarbasis letterlijk toonaangevend in Zuid-Limburg. 

Theater Kerkrade en Theater Heerlen beschikken samen over 6 zalen met capaciteiten tussen de 80 en 1500 plaatsen. Ook werkt Parkstad Limburg Theaters nauw samen met het Toon Hermans Theater in Sittard dat een 2-tal zalen kent, met capaciteiten variërend van 180 tot 790 plaatsen. 

De organisatie is dynamisch, met bijna 200 enthousiaste en deskundige medewerkers en vrijwilligers voor en achter de schermen die hard werken om de reputatie als vernieuwende organisatie waar te maken. Samen met makers en gezelschappen worden bijzondere theaterproducties van de grond getild en initiatieven genomen om het aantal coproducties uit te breiden. Waaronder zowel pop- als klassieke concerten, moderne dans, grootschalige musicals en toneelstukken, maar ook cross-over en intieme jeugd- en educatievoorstellingen. 

De organisatie wordt bestuurd door de algemeen directeur, in nauwe samenwerking met de directeur bedrijfsvoering en met een klein managementteam en een managersoverleg waarin zowel staf als uitvoering vertegenwoordigd zijn.

___::DELETED!!___

De Raad van Commissarissen

De Raad van Commissarissen bestaat uit vier leden en komt tenminste 5 keer per jaar bij elkaar. 

In het team zijn de volgende expertises aanwezig:

  • Politiek/bestuurlijk
  • Financieel/accounting
  • Inhoudelijk/cultureel
  • Marketing/communicatie
  • Bedrijfsmatige kennis/bedrijfsvoering

De rollen van het lid van de Raad van Commissarissen zijn uiteraard werkgever, sparringpartner en controleur. Het gezamenlijk belang prevaleert. De RvC bestaat uit vier leden en legt jaarlijks verantwoording af aan de aandeelhouders (gemeente Heerlen en gemeente Kerkrade) voor het gevoerde toezicht.

Alle leden van de RvC zijn onafhankelijk in de zin van de Governancecode Cultuur. Van alle leden wordt integriteit, besluitvaardigheid en resultaatgerichtheid verwacht. Zij worden geacht in staat te zijn om scherpe discussies collegiaal te voeren, te weten op welke criteria zij dienen te toetsen en kritische vragen te kunnen stellen.  

Met wie komen we graag in contact

We zijn op zoek naar een lid voor de Raad van Toezicht dat

  • Ervaring heeft in een bestuurlijke dan wel eindverantwoordelijke (beslissingsbevoegde) rol
  • Een breed netwerk heeft in de regio Parkstad Limburg
  • Affiniteit heeft met de culturele sector in de breedste zin van het woord
  • Bij voorkeur woonachtig of werkzaam is in de regio Zuid-Limburg
  • Voldoende tijd kan vrij maken voor het goed uitoefenen van de functie

Aanbod

Het betreft een bezoldigde functie conform de WNT-richtlijnen.

Inlichtingen

De functie van Lid Raad van Commissarissen is eerder opengesteld door Parkstad Limburg Theaters. Delfin impact executives is gevraagd de RvC te ondersteunen bij het vervolg van deze procedure. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Max Ruiters, tel. 06-46117342.

Sollicitatie

Hebben we je interesse gewekt voor deze impactvolle toezichthoudende functie ten dienste van de regio? Dan zien we je curriculum vitae en motivatiebrief graag uiterlijk 14 mei 2024 tegemoet. Je kunt de documenten uploaden via de sollicitatiebutton op deze pagina. De gesprekken met de Raad van Commissarissen zijn gepland op 22 en 24 mei 2024 (ochtend).

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Max Ruiters.