Nieuwe editie basismodule 'Op weg naar Nieuw Toezicht'

Delfin Executives draagt graag bij aan meer nieuw bloed in de Raden van Toezicht en Commissarissen in de regio. Meer diversiteit in achtergrond, expertise, leeftijd en niet afkomstig zijn van toezichthouders met vier, vijf of zes commissariaten.

De weg naar meer diversiteit

Delfin Executives draagt graag bij aan meer nieuw bloed in de Raden van Toezicht en Commissarissen in de regio. Meer diversiteit in achtergrond, expertise, leeftijd en niet afkomstig zijn van toezichthouders met vier, vijf of zes commissariaten. Mensen die niet alleen de theorie beheersen, maar die zich terdege hebben voorbereid aan de hand van praktijksituaties, die goed hebben nagedacht over hun rol en meerwaarde, die een visie hebben ontwikkeld en een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van effectief toezicht in de RvT/RvC van de organisatie waar ze terecht komen.

Samenwerking met de Erkende Toezichthouder

Dat is de reden waarom Delfin Executives nu al een aantal jaren in samenwerking met De Erkende Toezichthouder opleidingen voor nieuw toezicht hier in de regio organiseert. Elise: ‘Wij staan voor nieuw toezicht en dragen dat ook uit. Dat betekent voor ons meer dan een procedure begeleiden. Wij willen daadwerkelijk verschil maken aan tafel en echt iets nieuws brengen. Wij stimuleren dan ook dat onze kandidaten een gedegen opleiding volgen op het gebied van toezicht nieuwe stijl. Natuurlijk kun je ook een boek lezen, maar ik heb zelf ervaren hoe belangrijk het is om naast de theorie samen aan de slag te gaan met praktijksituaties. We behandelen onderwerpen die je wekelijks in de krant tegenkomt en analyseren die: wat is hier aan de hand, hoe pak je het aan, is het klassiek of nieuw toezicht, wat voor opties heb je als toezichthouder en wat voor gedrag en uitstraling vraagt dat? Ik heb gemerkt dat het echt concreet wordt wanneer je er samen over praat. Dan ervaar je pas goed wat toezicht nieuwe stijl inhoudt en dat is precies wat wij onze kandidaten mee willen geven.’ Kandidaten beslissen uiteraard zelf of ze de opleiding willen volgen, maar zien ook de meerwaarde voor hun persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling en voor hun kansen in wervings- en selectieprocedures.

Sinds corona is de opleiding ook online te volgen maar we zijn blij dat we komend voorjaar vanaf donderdag 16 maart 2023 weer van start gaan met een live-editie op chateau St. Gerlach. Wil je meer weten, vraag meer informatie aan of neem contact op met Elise Lansu.

Elise Lansu
Voor vragen over nieuwe editie basismodule 'Op weg naar Nieuw Toezicht' kun je contact opnemen met Elise Lansu.

Artikelen

Max Ruiters

Vijf vragen aan Linda van Driel

“Omarm dat je anders bent.” ...

Max Ruiters

Vijf vragen aan Nanny Huismans

“Laat je niet overrulen door competenties in profielen.” ...