Elise Lansu: Drijvende kracht achter vrouwelijk leiderschap

‘Als executive searcher heb je de verantwoordelijkheid om maatschappelijk relevante thema’s, zoals meer gendergelijkheid in de directiekamer, te adresseren én te realiseren.’

Leiderschap is van cruciaal belang om organisaties nog succesvoller te maken. Voeg daar diversiteit, in de vorm van vrouwelijk leiderschap, aan toe en het succes zal duurzamer zijn. Maar juist die diversiteit blijkt in de praktijk vaak lastig te realiseren. ‘Als executive searcher heb je de verantwoordelijkheid om maatschappelijk relevante thema’s, zoals meer gendergelijkheid in de directiekamer, te adresseren én te realiseren.’

Elise Lansu, partner bij Delfin impact executives, ziet zowel organisaties als talentvolle vrouwen worstelen met het thema diversiteit. Als het gaat om de eindverantwoordelijke functies hebben veel organisaties moeite in contact te komen met vrouwelijke leiders. Of om talentvolle vrouwen in de eigen organisatie tot in de directiekamer te laten doorgroeien. Daartegenover stellen vrouwen zich vaak te bescheiden op. Deze uitdaging vormt vaak de reden om een executive search bureau in te schakelen.

 

“Als bureau zorgen wij voor een diverse database en een goed netwerk. Daardoor kunnen we snel schakelen om aan tafel het verschil te maken.” – Elise

 

Elise Lansu_De drijvende kracht achter vrouwelijk leiderschap_Executive Partner_Delfin impact executives

Een echte verbinder

“Als executive searcher heb je de verantwoordelijkheid om maatschappelijke thema’s, zoals meer gendergelijkheid in de directiekamer, te adresseren én te realiseren”, aldus Elise. Ze is een vrouw die gelooft in de kracht van verbinding, vastbesloten om organisaties te helpen de beste versie van zichzelf te worden. Dat doet ze door opdrachtgevers uit te dagen en te verbinden met de juiste leiders.

Met haar lidmaatschap bij organisaties als de LWV, de Kamer van Gerlach en haar eigen initiatief Vrouwkracht heeft Elise een uitgebreid netwerk opgebouwd van leiders die zich inzetten voor positieve verandering in de zakenwereld en daarbuiten. “Die moedige denker, die leider die verandering teweeg kan brengen, is verrassend vaak een vrouw”, zegt Elise. “Maar die vrouw wordt nog veel te vaak niet gezien.”

Verbinden van vrouwelijke leiders

Een van de missies van Elise is het verenigen van vrouwelijke leiders met organisaties die hun potentieel erkennen en omarmen. Daarvoor is meer nodig dan alleen een goed netwerk. Elise: “Bij een vacature voor een nieuwe leider zoeken bestaande leiders vaak iemand die op hen lijkt. En aangezien de top van organisaties nu vaak nog uit mannen bestaat, is de kans is groot dat ze een man benoemen en de vrouw over het hoofd zien of beoordelen als ongeschikt.”

Vrouwelijk leiderschap als missie

Met samenwerkingspartner Joyce Moesman deelt Elise een gezamenlijke missie: vrouwen in positie brengen om hun kansen te grijpen. Het ontwikkelprogramma over vrouwelijk leiderschap, ‘Female Empowerment Experience’, helpt vrouwen zich bewust te worden van hun leiderschapspotentieel en daarop te durven vertrouwen. Middels dit programma zorgt Elise voor empowerment van vrouwen en brengt ze ambitie en talent bij elkaar. Haar inzet voor gendergelijkheid in de top van organisaties komt voort uit haar overtuiging dat diversiteit niet alleen maatschappelijk rendement oplevert, maar ook de basis vormt voor zakelijk succes en continuïteit.

Draag bij aan duurzaam vrouwelijk leiderschap

Als drijvende kracht achter vrouwelijk leiderschap bij Delfin impact executives overstijgt Elise de traditionele rol van een executive searcher. Haar toewijding aan diversiteit in de directiekamer gaat verder dan het onderwerp adresseren; ze zet zich actief in om vrouwelijk leiderschap te realiseren. Met een uitgebreide database en een sterk netwerk schakelt ze snel om aan de directietafel het verschil te maken. Zo verbindt ze individuele vrouwen met hun leiderschapspotentieel en organisaties met het succes en de continuïteit die diversiteit met zich meebrengt.

Artikelen

Max Ruiters

Max Ruiters: omarm de non-profitsector vanuit vertrouwen

‘Werken in deze sectoren biedt de unieke kans om echt impact te maken.’ ...

Max Ruiters

Yes, er is krapte!

“Is krapte niet juist een mogelijkheid om je processen kritisch onder de loep te nemen en creatief te worden?” ...